Дизайнер снимал голия си син в рекламата на кренвиршите

"Видях се в чудо заради тази реклама. Побъркаха ме. Не спират да ми изпращат имейли с грозни намеци, макар че съм я свалил преди повече от година и половина". Така собственикът на "Новомес" Георги Гюров коментира скандала, за който БЛИЦ вече съобщи, около рекламното пано на фирмата, изобразяващо голо момченце сред кренвирши, салами и пастърма, пише в. "Стандарт". "Това беше много отдавна и винилът стоя за кратко на витрината на втория ни магазин в Ново село", обясни бизнесменът. По думите му, след като сложили рекламата, започнали да му звънят хора и да му говорят, че снимката изглежда педофилски, затова я свалил.

Георги Гюров подозира пръст на конкуренцията в цялата тази атака срещу него, която не спирала, макар случаят по думите му отдавна да бил изяснен в Агенцията за закрила на детето, откъдето също го погнали за рекламата. Освен това изобщо не ставало дума за неговия син, който е вече 18-годишен.

Всичко започнало от един разговор между Гюров и столичния дизайнер Пламен Станчев, който бизнесменът наел да аранжира къщата му в Ново село. Когато специалистът, който е завършил дизайн в Германия и бил много търсен, приключил с работата по дома на Гюров и му предложил да направи и пано за магазина.

Собственикът на месарската фирма се съгласил и Пламен изработил въпросната реклама, на която сложил снимката на 2-годишния си син. "Не видях нищо лошо в рекламата, асоциацията ми беше дори за едно нежно и чисто създание, каквото е детето, нищо повече", обясни Георги Гюров. Преди това дори с дизайнера коментирали, че в чужбина също имало много реклами, на които деца представят различни продукти.

Малко след като сложили паното, започнали атаките, които все още продължават. Преди 5 дни Гюров отново получил имейл с обидни квалификации за него и фирмата му. Самият случай, по думите му, бил изяснен още преди месеци, когато с рекламата се заела Агенцията за закрила на децата. Лично дизайнерът ходил в нея, за да обясни, че е снимал сина си и решил да сложи снимката му на паното за "Новомес". Цялото Ново село, където е месарската фирмаq застана вчера зад бизнесмена Георги Гюров. Хората са категорични, че той не е искал да вложи лош смисъл в рекламното пано. Дори когато било сложено на витрината на магазина, хората се радвали на красивото дете, но никой не си е помислил други неща, за които сега атакували Гюров.

"Това е човекът, който дава работа на 100 души от селото, който е помагал и помага много. Заставам с името си зад него", обяви и кметът на Ново село Тодор Атанасов. Той също твърди, че в рекламата не е имало нищо лошо, и подозира, че конкуренцията непрекъснато се опитва да опетни името на Гюров, затова пускала сигнали до различни институции, макар рекламата да е свалена отдавна. Причината, според кмета, е, че местният бизнесмен дразнел много хора с това, че прогресирал и работел честно.

Със съпругата му започнали от един гараж, а в момента управлявали голяма фирма, която се е наложила в цяла Южна България. "За да ги смачкат, пускат сигнали, които не отговарят на истината", категоричен е кметът. Преди ден от Агенцията за закрила на детето пак били звънили в общинското кметство в Стамболийски по сигнал. Питали дали детето на снимката е от Ново село. Като разбрали, че е софиянче, казали, че повече няма да безпокоят местните служби. /БЛИЦ

Станете почитател на Класа