Волейбол: Грип отлага дербито при девойките старша възраст

Пловдив /КРОСС/ Очакваното с голям интерес дерби между девическите отбори на Марица (Пловдив) и Казанлък волей (Казанлък) от волейболното първенство при старшата възраст, бе отложено заради заболяване на състезателки от двата отбора, предаде агенция "Темпо".

Мачът бе първи за маричанки от шампионата и трябваше да се играе в спортната зала на "Лаута" в Пловдив в неделя.
Остра вирусна инфекция и настинки обаче налегнали основни волейболистки на Марица и Казанлък волей и ръководствата на двата тима решили да пренасрочат двубоя за по-късна дата, когато оздравеят техните състезателки.
От ръководството на БФ-волейбол проявили разбиране и също се съгласили да отложат срещата за по-късна дата.
Междувременно бившата волейболистка на Марица и девическа националка Калина Манева премина в отбора на Левски Волей (София).
Според запознати в основата при привличането на 17-годишната крайна нападателка стои новата старши треньорка на Левски волей Любка Дебърлиева, също възпитаничка от силната школа на Марица.
Манева лекуваше дълго време тежка контузия в кръста и не тренираше с жълто-сините от доста време. След като се възстанови обаче предпочете офертата на Левски, вместо да се завърне в Кършияка.
Манева бе най-добра на терена и в основата на победата на сините като гост Септември (София) с 3:0 (25:11, 25:16, 25:16) в мач от първа група на шампионата при девойки старша възраст. Левскарките, чиито почти цял състав на девойките ще играе в първенството при жените, нямаше никаква конкуренция от страна на Септември. Изключително добрата сработка, показана между разпределителката на тима Петя Баракова и централната блокировачка Нася Димитрова, както и добрите изяви в нападение на Калина Манева бяха в основата на успеха за Левски Волей.
Манева със сигурност ще играе през новото първенство и пре жените на Левски Волей, където се подвизават още два маричанки - диагоналът Мария Големанова и либерото Кристин Колчагова.


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа