Тенис: Елена Дементиева: Не е нужно да си перфектен, важното е да се стараеш

Русия /КРОСС/ Рускинята Елена Дементиева сложи край на кариерата си, след прекарани успешни 12 години в тениса. След трогателното си изявление пред публиката, бившата номер 3 в света даде официална пресконференция пред медиите. Рускинята отговаряше на въпроси, свързани с кариерата, плановете за бъдещето и накрая направи равносметка на целия си живот.
Дементиева сподели, че никога не е искала да се откаже в момент, в който е назад в ранглистата. Желанието да се откаже точно сега е заради това, че има все още хъс и играе с голяма страст.
Тенисът е бил и ще бъде винаги фактор в живота на рускинята. Но на 29-годишна възраст било редно да помисли и за други неща в живота си като семейство, образование. Не скри, че иска да има деца, както и да продължи обучението си в Москва, където с е записала в един от най-големите университети.
За най-хубавите моменти в кариерата си посочи няколко седмици, които никога няма да забрави. Първият турнир, който печели в Амелия е точно такъв момент, защото е била дългоочаквана мечта, а освен това тогава побеждава четири тенисистки от Топ 10.
В края на пресконференцията си Дементиева завършва с прозрението, че не е нужно да си перфектен, а е важно да се стараеш.


/МП/

Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа