Откриват нова детска площадка в Софи

София /КРОСС/ Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания и приятели (АПОЗ) и Рош България откриват обновена детска площадка в Южния парк на гр. София.

Събитието е част от национална информационна кампания за рака на гърдата под надслов "Мамо, обичам те!" и ще се проведе на 31-ви октомври 2010 г., неделя, от 11.00 часа, в Южния парк (вход откъм бул. "Гоце Делчев"). Изграждането на площадката се финансира от Рош България, а изпълнител на проекта е "Градска Среда" ООД.

Информационната кампания за рака на гърдата се провежда от Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания (АПОЗ) и Рош България и има за цел повишаване на обществената информираност за разпознаване ранните симптоми на заболяването, рисковите фактори за развитието му и за различните възможности за лечение.

Посланието на кампанията тази година е: "Мамо, обичам те! Искам да си здрава, можеш сама да се погрижиш за това! Разбери как! Бъди активна, изследвай се!", като този път ще достигне до жените чрез усмивките на техните деца, които ще могат да си играят на полезни, безопасни и красиви съоръжения в Южния парк в София.

На тържеството уникално весело насторение ще създадат децата от «БОН-БОН», а организаторите ще се погрижат да има много занимателни игри, състезания и рисунки за децата и техните родители, близки, приятели.

 

/АБ/


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа