ФУТБОЛ: Рой Ходжсън е доволен, че ще запази звездите си

Ливърпул, Англия /КОРСС/ Мениджърът на английския футболен "Ливърпул" Рой Ходжсън приветства обещанието на новия собственик на клуба Джон Хенри, че нито едно от големите имена в отбора няма да го напусне през януари, пише вестник "Ливърпул Ехо".

Собственикът на компанията "Ню Ингланд Спорт Венчърс" вчера отрече спекулациите около бъдещето на Фернандо Торес и Хосе Мануел Рейна. Имената на двамата испанци бяха свързани с трансфери през предстоящия трансферен прозорец, но Хенри заяви, че единственото, което иска, е да подсили състава на "червените".

Пред изданието Ходжсън казва, че не се съмнява в отдадеността на Торес и Рейна към "Ливърпул" и желанието им да помогнат на клуба да се изкачи нагоре в класирането на Висшата лига.

"Изявлението на собствениците бе точно такова, каквото всички искахме да чуем", заявява мениджърът на тима. "Тъжно е, когато такива истори се разпространяват в публичното пространство, защото няма нищо вярно в тях. Няма начин да продадем който и да е от нашите играчи през януари. Това е клуб, който купува, а не такъв, който продава футболисти."

"Целта на собственика е да изгради по-силен отбор. Това е възможно само ако запазим основата си от класни играчи и прибавим нови към тях."

"Рейна и Торес се представят отлично на тренировките и тяхната връзка с клуба е същата, каквато е била винаги."

Ходжсън сподели, че е приел трудно някои от критиките по негов адрес, откакто пристигна на "Анфийлд" през юли: "Спекулациите могат да бъдат разрушителни, но зависи как се справяш с тях. Тук има футболисти, които играят за "Ливърпул" от доста дълго време. Всеки ден те четат или чуват куп безмислици за себе си, но не им обръщат внимание, защото са корави. Аз също се имам за относително корав, но в същото време си давам сметка, че доста ме щадиха във "Фулъм", където никога не чух лоша дума."

"За мен е много интересно да се науча да мисля като Джейми Карагър или Ствивън Джерард", завърши Ходжсън.

 

/ГБ/


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа