ВОС остави зад решетките наркотрафикант

Варна /КРОСС/ Апелативният съд във Варна остави без уважение молбата на Стоян Велев от Шумен, разследван за разпространение на дрога и потвърди определение на Шуменския окръжен съд, с което му е била потвърдена най-тежката мярка "Задържане под стража".
Пресслужбата на съда припомня, че 20 годишният шуменец е в ареста от 12 август тази година. Младежът е привлечен като обвиняем за две тежки престъпления - участие в престъпна група, разпространявала наркотични вещества в Шумен, както и за многократно придобиване и държане на различни забранени от закона вещества, предназначени за наркопазара. Разследването е установило, че престъпната дейност на Стоян е започнала в началото на тази година. По това досъдебно производство има привлечени като обвиняеми няколко лица и един е обявен за общо държавно издирване.
Днес въззивният съд потвърди всички изводи на първата съдебна инстанция, свързани както с обоснованото предположение, че Велев е автор на престъпленията, за които се разследва, така и с продължаващата опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление, ако е на свобода. Престъпните деяния са тежки по смисъла на закона, предвиждат наказание "лишаване от свобода". Продължителният период, в който престъпната група е разпространявала дрога в Шумен потвърждава и извода за високата степен на обществено опасност на престъпленията, в които Стоян е обвинен. Затова и най-законосъобразната мярка за неотклонение в настоящия момент спрямо него е "задържане под стража".
Определението на Варненския апелативен съд не подлежи на обжалване.

/КП/


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа