Ангелов ще открие регионалния семинар на тема "Черно море: рискове за конфронтация, перспективи за сътрудничество"

София /КРОСС/ Министърът на отбраната Аню Ангелов ще открие на 27 септември (понеделник) регионалния семинар на тема "Черно море: рискове за конфронтация, перспективи за сътрудничество", съобщиха от Министерство на отбраната. Съорганизатори на международния форум са Министерството на отбраната и Атлантическият клуб в България със съдействието на Харвардския университет и Информационния център на НАТО.

В работата на форума ще участват началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, началникът на Военноморските сили вицеадмирал Пламен Манушев и директорът на дирекция "Отбранителна политика" бригаден генерал Стефан Янев.

В регионалния семинар ще участват висши военни и експерти в областта на сигурността от Армения, Азербайджан, Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Русия, Турция, Украйна и САЩ. Те ще обсъдят въпроси за сигурността в Черно море и възможностите за сътрудничество между регионалните и евроатлантическите структури за сигурност.

Откриването на регионалния семинар ще се състои от 9.30 ч. на 27 септември в Информационния център на Министерството на отбраната (ул. "Раковски" № 106).

/КП/

Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа