Ще се проведе националния събор на левицата

София /КРОСС/ Днес ще се проведе Национален събор на левицата "Воля за промяна! Сила за действия!". В местността "Историческа поляна" под връх Бузлуджа членове и симпатизанти на БСП ще отбележат 119-тата годишнина от социалистическото движение в България и празника на БСП - 2 август, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Преди началото на празничния митинг-концерт, от 09.30 часа ще бъдат поднесени венци и цветя на Паметника на свободата на връх Шипка.
В 10.30 часа на Историческата поляна председателят на НС на БСП Сергей Станишев и членове на ръководството на БСП ще поднесат венци и цветя на Барелефа на основоположниците на партията, на Паметника на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд и на Паметника на Хаджи Димитър.
От 11.00 часа до 11.20 часа секретарите на ИБ на НС на БСП ще връчат членските карти на 119 новоприети млади членове на партията от различни области на страната.
В рамките на националния митинг-концерт, който ще започне в 11.30 часа, ще бъде връчена годишната награда на Фондация "Институт Николай Добрев" и наградата на НС на БСП за политическа журналистика и публицистика "Георги Кирков-Майстора". Ще бъде представена и кампанията на БСП за прием на нови членове на партията.
В края на националния митинг, около 12.00 часа, своето послание към членовете и симпатизантите на левицата ще отправи лидерът на БСП Сергей Станишев.
За доброто настроение на присъстващите ще допринесат с изпълненията си Марияна Попова, Орлин Горанов, Петя Буюклиева, Поли Паскова, Здравко Мандаджиев, Делян Дъбов, Александра Жекова, Владимир Димов, рок-група "Лорд", фолклорни певчески групи и др. Водещи на събитието ще са Николай Априлов и Рада Георгиева.
Вечерта от 21.00 часа ще започне младежка програма с участието на група "Грамофон", Елена Иванова и др.

 

/АБ/


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа