Тангото на тъмносините

ДСБ подкрепя правителството на ГЕРБ заради намеренията му да противодейства на кризата, да усвоява европейски средства и да търси наказателна отговорност от злоупотребилите политици от тройната коалиция. Това се казва в официална партийна резолюция, приета от ДСБ вчера.
Лидерът на партията Иван Костов обаче уточни, че управляващите имали навика „при всеки повдигнат глас да се плашат и да се движат по ръба на левия популизъм“. Според Костов това е проблем, който от ГЕРБ трябвало да преодолеят и да започнат да прилагат смело реформите.
За всички е ясно, че с тези думи лидерът на ДСБ всъщност не се обръща към управляващата партия, а лично към премиера Бойко Борисов. Въпреки официалната резолюция, от която се вижда, че тъмносините правят крачка назад в критиките си към кабинета, Иван Костов не забравя да настоява управляващите да се вслушват в собствената му партия. Костов обаче не е премиер от близо 10 години, а голямата отговорност за управлението на държавата се носи от министър-председателя. Затова и ролята, която ДСБ играе, като ту подкрепя, ту критикува правителството, наистина е странна и прилича на политическо танго, в което стъпките на по-малкия от партньорите не са много уверени.
Нека припомним, че само преди няколко дни Бойко Борисов каза, че е готов да изслуша всеки, който има някакви предложения по антикризисната програма на правителството. Ако от ДСБ имат такива – да ги дадат официално на кабинета. Останалото е шум за пред медиите.

Станете почитател на Класа