Ще заприлича ли СЕМ на „Биг брадър фемили“

СЕМ не откри вчера нарушения на Закона за радио и телевизия заради нецензурните сцени, които гледаме в „Биг брадър фемили“. Но затова пък даде ценни указания от рода на целувки между мъже да бъдат показвани в късния часови пояс, след 23.00 часа. И обеща всичко това да бъде наблюдавано под лупа от експертите на регулатора, защото форматът предизвиквал силен обществен резонанс.
Да, предизвиква! Защото на средностатистическия българин не му е все едно какво гледат подрастващите по телевизията. А с реакциите си регулаторът не само се измъква от отговорност, но и сам започва да прилича на лош Биг брадър. Защото роднинските връзки с медията, която излъчва скандалния формат, вече се набиват в очи. Заради тях шефът на регулаторния орган не е гласувал по мониторинговия доклад за риалити формата, както сам признава. Само че зрителите очакват обратното - да гласува. Както и да преценява адекватно какво може да се върти в родния ефир, и какво не може, както и да защитава интересите на аудиторията.
Що се отнася до нашия „Биг брадър фемили“, той няма нищо общо с формата, замислен някога, някъде отвъд Океана. Може да се каже, че го побългарихме в най-лошия смисъл. За което точно СЕМ би трябвало да бие тревога.

Станете почитател на Класа