Сините сами се поставят в трудно положение

Лидерът на СДС Мартин Димитров заяви вчера, че ако строежът на АЕЦ “Белене“ тръгне, управлението на ГЕРБ е застрашено. Първо, защото това щяло да ни постави в зависимост от Русия с взимането на заем от 2 млрд. евро. И второ – такъв заем можело да доведе до ситуация, в която да няма пари за пенсии.
Предупрежденията на сините към техния партньор от ЕНП – ГЕРБ станаха много. Те не бяха съгласни със законите на управляващите за ГМО, за ЗЕС, възразяваха и срещу назначенията, които Борисов направи в кабинета си и срещу рамото, което даде на Меглена Плугчиева за кандидатурата й за вицепрезидент на Световната банка.
Десните не бяха съгласни и с премиера, когато той подкрепи ветото на Георги Първанов върху Закона за отбраната в частта му за отнетите правомощия на държавния глава.
Защо имат такова поведение, при положение че имат свои кадри в управлението на ниво зам.-министри? Очевидно сините си дават сметка, че съюзът им с ГЕРБ ще ги обезличи и че в следващия парламент няма да могат да се класират като самостоятелна политическа сила. Такива предупреждения вече им бяха отправени от социолозите. Но когато си едновременно и в управлението, и критикуваш, това не те прави независим. Напротив, създава впечатление за неопределеност, която често остава неразбираема за избирателя.

Станете почитател на Класа