Защо ДСБ отново са недоволни от ГЕРБ?

В редиците на ДСБ личи все по-явно недоволство от маниера на управление на ГЕРБ. След като миналата седмица тъмносиният партиен лидер Иван Костов изрази недоволството си, че правителствените промени не са съгласувани с неговите хора, вече и столичната структура на ДСБ не крие негативното си отношение към управляващите. Разочарованието им е породено от факта, че партията на премиера не спазвала предизборно споразумение преди местния вот в София, а именно след победата на Фандъкова за ГЕРБ да назначи зам.-кмет от Синята коалиция.
Хората на Иван Костов отдавна негодуват, че думата им не се чува достатъчно при вземането на управленски решения, както и че техните кадри шест месеца след като ГЕРБ взе властта, все още не се назначават масово в администрацията.
Недоволството им в СОС обаче е черешката на тортата, защото е факт, че СДС, който също не управлява в Столична община, по-рядко тропа по масата.
В нетърпението си ДСБ някак пропускат правилото, че това кой трябва да взима решенията в София не зависи от амбициите на даден политически лидер, а от гласоподавателите. В момента ГЕРБ има мнозинство в общинския съвет.
Разбира се, всяка партия има право да критикува. Но ако тази партия се е обявила за партньор на управлението, то постоянните критики подсказват за неосъществени амбиции за власт.

Станете почитател на Класа