“Почтеност” в управлението?

“Почтеност” в управлението?
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    07.03.2024
  • Сподели:

„Слепец ще те води по правия друм
и може би тъй ще се случи,
че някой глупак ще те учи на ум,
клеветник на чест ще те учи.”


Георги Джагаров

 

 

 

В последния ден на управлението си като премиер-министър, Николай Денков планира да изнесе лекция в Софийския университет за „почтеността в управлението” пред „младите хора”. Не знам как последните са възприели посланията на премиера-академик, но мен лично тази лицемерна показност ме възмути дотам, че да отделя време за да изложа своите задочни възражения. А именно – може ли най-уязвимата по отношение на почтеността коалиция (ПП-ДБ) да ни дава уроци по почтеност? Но нека се аргументирам фактологически.

 

Бъдещият лидер на „Промяната” дойде на власт като служебен министър с измама за двойното си гражданство.

 

Шикалкавенето на Кирил Петков, че бил вече „подал молба” за отказ от канадско поданство не е извинение за лъжата му – и аз съм канадски гражданин, поради което много добре знам кога ставаш поданик на друга държава и кога ПРЕСТАВАШ да бъдеш такъв. По този повод ДПС го нарече тогава „Киро Лъжата”.

 

И Киро Лъжата ни успокоява за отровното украинско зърно - Informiran.net

 

После мас-медиите се разтресоха от изтеклия запис за „ала-бала с Президента” на предпоследните избори, което подреди ПП като втора политическа сила. Това „ала-бала” почтено ли е било? (И какво въобще е било?)

След това дойде и измамата на новата коалиция ПП-ДБ към собствените си избиратели във фундаменталното им предизборно обещание как

 

ще борят „корупцията и корупционния модел на ГЕРБ”.

 

В крайна сметка, хората на „Киро Лъжата” се прегърнаха с враговете си в съвместно управление за да защитят заедно „евроатлантическата ни ориентация”.

Преди последния всенароден вот, избухна нов скандал –

 

машинацията със сертифицирането на машините за местните избори

 

, в която бе замесен заместник-министърът на електронното управление от управляващата (не)коалиция. И въпреки че на първия тур машинните бяха изключени от вота, само две седмици по-късно, те вече бяха „редовни”, което пък позволи на спорния претендент за кмет на София да спечели изборите с малко, но фатално за нацията (имам предвид вандалското и съдебно необосновано нарязване на паметника на Съветската армия).

Към горното можем да добавим и обвиненията на министъра на електронното управление Александър Йоловски за

 

изнудване и заплахи от страна на Кирил Петков

 

за начина на възлагане на обществени поръчки „в областта на електронното управление за стотици милиони лева”. В резултат на което министърът бе поставен под засилена охрана от НСО, а семейството му – пазено от главна дирекция на Жандармерията.

Като добавим към горепосочените герои и ренегата Явор Божанков, виждаме какви са нравоучителите на нацията от управляващата (раз)глобка (между прочее, много дърводелски термин – веднага лъсва интелектът на авторите му!).

Но най-възмутително е менторството на премиера. Той, който нарече зърнопроизводителите „терористи” – може ли труженици да се оприличат на терористи!? Същият, който

 

бидейки образователен министър, става академик към БАН?

 

А според похвалното слово на К. Петков – „един от десетте най-умни хора в света” (защо ли ми се мярна асоциацията с творбата на Еразъм Ротердамски „Похвално слово за глупостта”?).

Такива са ни днешните учители по почтеност – как да не си припомни човек стиха на Джагаров! Сложил си вълкът овча кожа и решил, че е станал хрисимо агънце.

 

 

 

Георги Вълков, д-р инж.

Станете почитател на Класа