Пазители на българския свят

Пазители на българския свят
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    23.01.2024
  • Share:

 Коренът на православната цивилизация е именно България и ние ставаме свидетели на методичните удари, които се стремят да сложат край на нашия свят.

„Сблъсъкът на цивилизациите“ е книга на американския автор и политолог Самюъл Хънтингтън. В нея той предвижда, че след края на студената война ще има война между различните цивилизации.

Според него основен разлом между отношенията на хората ще бъдат културните различия. Това ще раздели света на различни цивилизации и едната от тях е именно православната цивилизация, която произлиза от Българската цивилизация. Самюъл Хънтингтън не е просто поредният писател, а е човек, който определя външната политика на САЩ за много години напред, защото той е ръководител на Американската асоциация по политически науки. Неговият труд може да ни покаже какво планират САЩ като национална политика и какви са нейните цели. Там ясно виждаме, че нашата цивилизация се възприема като враг и целта на тамошните управляващи е тя да бъде унищожена, за да се премахне бъдещата заплаха от нея. 

 

 

Как може да се унищожи една цивилизация? Много е просто, първата стъпка е да се премахне нейният първоизточник и после стъпка по стъпка да се унищожат остатъците, защото те нямат корен, от който да се възстановяват след ударите. Коренът на православната цивилизация е именно България и ние ставаме свидетели на методичните удари, които се стремят да сложат край на нашия свят. За мнозина е недоумяващо как може интелигентни хора да водят борба с леденото хоро, българските народни хора и музика, танца върху жарава, църквата и нашите православни празници и календар, но в това няма нищо случайно. Пряката борба води до съпротива и мобилизация на противника, а постепенното унищожаване на свързващите звена е много по-безболезнено и много по-вероятно да постигне желания краен ефект като метод. Именно това наблюдаваме вече 34 години в България и процесът на унищожение беше в много напреднала фаза, преди да се появят „пазителите на българския свят“.

Защо православната цивилизация да е българска, можем да разберем от един друг западен автор и той се нарича Арнолд Тойнби. Тя се дели на древна, която идва от Византия, и съвременна, която в момента се нарича руска. Къде е ролята на България, можем да научим от този цитат:

„България не е „пасивен реципиент“ на византийското културно „облъчване“, а „съперник на Византия“ в политическо и културно отношение. Усвояването на византийските образци не е механичен процес, а творчески. Като втори център на православната цивилизация България посредством християнизацията и религията на българската църква и литературната и преводаческата дейност активно разпръсква просветата и културата сред славянските и други народи на Балканите и Източна Европа.“

Византия е създателят на православната цивилизация, но България е тази, която успява да я усвои и разпространи в така наречения съвременен славянски православен свят. Нашата култура е в основата на създаването на съвременна Русия и тази културна общност, в която Самюъл Хънтингтън вижда една от големите заплахи за съвременната либерална управляваща клика. Затова толкова настоятелно се работи в посока самите ние да се откажем от своя цивилизационен модел и подобно на Византия да отидем в небитието. За съжаление към този момент много хора, които са с български гени, но не притежават български дух, са се съгласили да изиграят ролята на ликвидатори на народа и културата си. Ясно е за всички, че това са съвременните управляващи и цялата армия хора, които се изхранват от паричните потоци около американските НПО организации и другите канали, които са овластени да се справят с тази задача. Апогеят на тези усилия до този момент са изказванията на сегашния военен министър на България – Тодор Димитров Тагарев, по време на посещението му в САЩ. Там той заяви, че започва промяна на историята на България и това, което ще се изучава в училищата, като основната цел е именно да се промени нашето самосъзнание, след което ще бъде лесно да бъдем превърнати в основен инструмент за унищожаване на създаденото от нас и на самите нас. След безумното предложение на бившия президент Петър Стоянов, който искаше да заменя кирилицата с латиница, това изказване на съвременен български политик е поредното и нагло доказателство за истинската цел на докопалите се до властта български политици.

В този момент на убийство на нашата култура именно Исторически парк и хората, обединени около него, са последните Пазители на българския свят. Единствената възможна борба срещу тази екзекуция е създаването на българска икономическа система, която да продължи развитието на българщината и наследството, което са ни оставили нашите деди. Поредната стъпка от тази дълга борба е да се издаде научен труд, който на разбираем за общата маса език да разясни какво е Българската цивилизация, защо тя е свързана с Русия и не само с нея, как се е създала, какво е дала на света и още по-важно е какво дава сега на света и на съвременните българи. Този труд започна своето съставяне още в деня, в който Тодор Тагарев заяви курса на работа на сегашното правителство, а именно унищожението на нашата цивилизация. Хората, които ще го съставят, са събрани и той ще обединява научната и художествената част, както и разбираемия за всички език и подредба на информацията. Тук съществено значение ще играят и всички хора, които решат да закупят, да прочетат и да разпространят тази информация сред своите близки и познати, защото знанието е най-сигурният начин да си спомним кои сме ние, защо сме тук и кои са хората и народите, с които никога не бива да воюваме. 

В нашата цивилизация ние сме повече от „аз“. Единството на хората в ежедневната им борба за по-добър живот е в основата на нашата вяра. Обединението, отдадеността, честта, доблестта и добродетелите са неизменна част от нашия живот. Изкушението, което ни се предлага с налагането на моделите за крайно потребление, липсата на семейство и организации, които да поставят общото на първо място, желанието за забогатяване за сметка на другите, жаждата за абсолютна власт плюс пълната липса на морал и задръжки ни показват докъде ще ни доведе. Спадът на населението ни до 6 млн. души, липсата на собствена армия и на полиция, която да защитава обикновения човек, писането на закони, с които да се узакони грабежът на редовия българин, поддържането на олигарси и престъпници от страна на американското посолство, опростачването на населението, унищожението на селското стопанското и производствените предприятия, разболяването на населението и унищожението на здравеопазването, геноцидът над малките деца чрез храна, с която те добиват свръхтегло, и масовото им унищожение с аутизъм и други подобни състояния, които се постигат след отровена храна, убийствени ваксини, масовото разпространение на наркотици сред младежта, което доубива оцелелите дотук деца, липсата на вяра и ценности у хората, както и имплементираното на бясна алчност, завист и желание да вземеш на гърба на ближния си превърна България от рай в ад. Към всичко това, като добавим медиите, които продължават да обезверяват масовия българин и да му дават информация, която да успи и обезвреди малкото останали здравомислещи хора, правят така, че всяка съпротива да изглежда безнадеждна. Това са безспорни факти, които ни показват докъде сме доведени в този момент, и оттук ни остава единствено да се изправим и да направим рязък завой към нашия корен. Трябва да си спомним, че „ние“ е преди „аз“. Да насочим поглед към своите братя и сестри, на които сме дали книжнина, организационен ред и култура и да поемем своята роля на водач в православния свят. 

Исторически парк е обединителят на тези усилия и посоката, която създава един друг свят вече повече от 5 години. Всеки, който отиде да види до какво води нашата култура, се възхищава на красотата на сградите, усмивките в лицата на хората, чистотата на населените места около парка, образованите, отзивчиви и трудолюбиви млади хора, които живеят там. Огромният брой деца и щастливите млади семейства, които всеки ден създават една друга реалност на същата територия, на която се случва и коренната противоположност вследствие на западната отрова, която проникна в нашето общество. Прави ни впечатление огромният културен фонд, който е натрупан под формата на картини, скулптури и книжнина. Многото събития, които привличат не само българи, а доблестни хора от целия свят, които търсят място на единство и добродетели, са факт и ни показват, че това, което се говори, се случва и в реалния живот. 

Имаме изход от тази ситуация, която сами сме си създали, но е необходимо да поемем лична отговорност и да сме готови на системни действия, лишения и борба, за да върнем нашата цивилизация в съзнанието на нашия народ. Системните действия винаги водят до натрупвания, които учудват непознаващите силата им. Време е да кажем стоп на информацията от заразените източници, да осъзнаем, че управляващите не са на наша страна и да започнем ежедневно да подкрепяме хората, които наистина се борят и запазват нашата култура и икономическия ред, който произлиза от нея. България е могъщо явление в човешката история и е важно ние да сме хората, които ще я преведат през тези трудни моменти. Имаме посоката и от нас остава само да я следваме. Ще се радваме рамо до рамо да се преборим и заедно да разказваме на нашите наследници как за пореден път сме съумели да сразим ламята! Очакват ни вълнуващи времена!

 

 

 

Източник: krasivovetrino.bg ; Автор: Ивелин Михайлов

Станете почитател на Класа