Само Ганя на таз планета е пробита копейка, която се подиграва на титани като министър Тагарев

Само Ганя на таз планета е пробита копейка, която се подиграва на титани като министър Тагарев
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    23.01.2024
  • Share:

Най-сетне приключи тазгодишната среща в Давос на WEF (Световния Икономически Форум). 

 

 

Докато всички със затаен дъх очаквахме да чуем какво бъдеще ще избере за нас каймакът на планетата, първо изтече новината, че въпросният каймак вече по традиция е предизвикал оживление на пазара на интимни услуги, като е заплащал по 2500 долара за сеанс с проститутки. Новината би могла да бъде шокираща само за непосветените, особено след като всички знаем, че нашите спасители от „въглеродното замърсяване”, както винаги, пристигнаха в  Давос на своите частни джетове. Все пак, те са нашите лидери в борбата за планетарно equity и трябва да проявяваме разбиране за техните нужди и човещинки. По стар навик въздъхнахме и продължихме да чакаме.
И дочакахме. 


Каймакът на планетата направи списък на най-големите рискове и ги приоритизира. Сигурно ще се учудите, но военните конфликти са поставени едва на пето място. Вместо това се оказва, че най-големият кахър на загрижените за нашето добруване глобални елити, са дезинформацията и поляризирането на обществото. Табуни експерти бродеха от панел в панел и се оплакваха, че планетарното народонасление било започнало да не вярва на „експертите” т.е. на самите тях.


Ти да видиш. А аз от нашите либерални остриета знам, че само в България шепа звездочели герои се борят на живот и смърт с чобанина Ганя, пропит от пот, миризма на кисело зеле и руска пропаганда, докато останалите граждани на света са свирепи и непоколебими евроатлантици, предано отдадени на битката с Мордор. Само Ганя на таз планета е пробита копейка, която се подиграва на титани като министър Тагарев, който ще „проследява социалните мрежи за проруска пропаганда“. Само Ганя, поради непродолимата си балканска изостаналост, не вярва на сияйната ескпертиза, снизходително предоставяна му от местните светли умове. И тутакси се сетих за един горчив диалог преди години между г-н Ф. Караджов и г-жа К. Тодорова, които се жалваха един на друг как някаква бургаско-гръцка селянка имала десетки хиляди последователи, а те самите били обект на присмех и неуважение.
Та сега не знам какво да мисля. Дали в Давос са визирали българския Ганя, или западните общества са по-разделени дори от нашето, и тепърва ще станем свидетели на наистина тектонични процеси, които ще засегнат всички аспекти от нашия живот. А местните предани ибрикчии просто си заработват центовете.

 

 

 

Ирини Зикидис

 

 

 

Станете почитател на Класа