Светлото бъдеще се отлага

Светлото бъдеще се отлага
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    15.01.2024
  • Сподели:

В началото на всяка година ровим в последните странички на вестниците, за да прочетем какво ни очаква през следващите дванайсет месеца. Странно – обикновено хората се надяват да им се случи нещо хубаво, а прогнозите винаги са отчайващи!

 

 

„Пред нас е петата поред трудна година от девет възможни и още пет изгряващи на хоризонта“ – изчислява за „ТРУД“ Алена.

Отгоре на всичко – през тази високосна година „Меркурий ще бъде ретрограден четири пъти“! Дори „Първата му ретроградност е на 1-2 януари 2024-а“.

Дори да не вярвате, кутсузът, на когото сега казват ретроградност, наистина се е активизирал в тия дни – доказателство откриваме отново в трудовия всекидневник – „Полицаи хванати с рушвет 2 каси луканка“!

Като не следят движенията на планетите – хак им е!

Кошмарна Нова година се е задала и според предсказанията на Ванга – „СТАНДАРТ“ както всеки декември отваря сайтовете на английските таблоиди – най-достоверните източници на информация в света. Според тях „Руснак ще убие Путин, а извънземни ще потопят света в мрак“…

„Цялата нестабилност ще доведе до още по-тежки терористични атаки в цяла Европа, което ще подтикне неназована от нея „голяма страна“ да нападне с биологично оръжие.

Друго зловещо предсказание за 2024-а година гласи, че света го очаква огромна икономическа криза. Тя ще засегне сериозно повечето страни. Според пророчицата това се дължи на корупцията и негативното използване на ресурсите на цялата планета. Баба Ванга прогнозира също влошаване на климата, като няколко ужасяващи метеорологични събития ще предизвикат неописуем хаос“…

Все пак – по-добре от изтеклата 2023-а, за която (пак според „СТАНДАРТ“ и английските таблоиди) – според прогнозите през тая година Земята трябваше да се отклони от орбитата си, да се случи авария в атомна електроцентрала или направо хвърляне на атомна бомба, промяна на земната орбита, както и, че „една голяма държава ще извърши експерименти с биооръжия върху хора“.

Но животът щял да продължи – според пророчеството „до следващата година естествените раждания ще бъдат забранени и всички бебета ще се създават в лаборатории“.

Е, тук изглежда преводът от български на английски е пообъркал малко  таблоидите, та нещо не се сбъднаха предсказанията, дано за тази година са си подбрали по-добри преводачи!

Наистина, според страничката с нейни предсказания на „ТРУД“ прогнозите са малко по-оптимистични – тази година „Ще имаме контакт с извънземна цивилизация“. Цивилизацията ще бъде добронамерена, ще ни донесе наготово нови технологии и ще сподели опит. „Някои казват, че това е Месията, но Ванга ги нарича „милостиви пришълци от далечна галактика“…

И енергийната криза ще намери своето разрешение – „Хората ще се научат да използват енергията на космическия вакуум“. Досега си мислехме, че вакуумът е нещо, в което няма нищо, оказа се, че може да ни влезе в работа!

Да не говорим, че ще бъдат открити и лекарства срещу рак и ХИВ (през изтеклата щяха да намерят лек срещу алцхаймер, но учените нещо се затуткаха, та прогнозата си остава и за тази).

Е, ретроградният Меркурий се върна в правилната посока, и резултатите не закъсняха – „ТРУД“ ни успокоява, че „Двете ченгета, взели подкуп в луканки, се прибраха у дома“.

А от интервю с вездесъщата Алена за „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“ става ясно, че „Негласуваният имунитет на Борисов е националната ценност на България и той крепи сглобката“.

Да си пазим националните ценности, прочее, че иначе всичко ще се разглоби и ще оттече в небитието…

 

 

 

 

 

 

 

Станете почитател на Класа