А ти защо четеш фактите като дявол Евангелие?!

А ти защо четеш фактите като дявол Евангелие?!
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    14.01.2024
  • Сподели:

Чета изследването на "Тренд", според което 73 на сто от нашенци живеят от заплата до заплата и от пенсия до пенсия, поради което нито спестяват, нито инвестират.Това проучване на социолозите затвърждава статистиката на НСИ, които от месеци публикуват данни, че близо 80 на сто от българите едва връзват двата края на месечните си разходи.

 


Паралелно слушам някакви пишман политици, които явно се информират от други източници, или пък четат същите като мен, но с розови очила и безгрижно с революционен плам твърдят, че българите никога не били по-богати!?



В проучването на "Тренд" се твърди, че почти

една трета от анкетираните са заявили, че смятат стандарта си на живот за нисък, а само 4 на сто са се похвалили с висок стандарт на битуване.

И в това няма никаква новина, защото е ясно и отдавна известно, че България е първенец сред държавите, с които иска да се родее в ЕС по социално неравенство. Това не е мое твърдение или пък на някой си наш доморасъл политик, а обобщение вследствие на проучване от Евростат: "България е първенец по неравенства в Европейския съюз - разликата между доходите на най-бедните и най-богатите у нас е над осем пъти".

Алабала е и твърдението, че българите видите ли нямали били финансова култура, та затова не спестявали. Алооо, как се пести от нищото, бре! 

Хем едва връзвали двата края, хем да пестят!

Я по-сериозно с политическите празнодумия и четенето на фактите като дявол Евангелие!

Това не хващат дикиш в никоя здрава глава, необременена с партийна пропаганда клишета и малоумия.

Станете почитател на Класа