Министри в ролята на факири

Положението в цялата система на отбраната е изключително тежко и има забавяния с плащанията навсякъде. Това заяви вчера министърът на отбраната Николай Младенов. Причината: безхаберното управление на предшествениците му. Ясно беше, че кризата и предишното управление са поставили почти нерешима задача пред министрите на ГЕРБ. А именно: след като пари няма, ведомствата да не фалират и да погасяват задълженията си. Това действие е по силите единствено на факири.
Ситуацията в армията показа крещяща необходимост от спаведливост. След като предишните управляващи са изразходили парите и са планирали бюджет, без да има средства за него, конкретните виновни трябва да носят отговорност. Поправките в наказателните закони трябва да са такива, че да не позволяват на властимащите да се отървават от отговорност.
Така ще се научат на държавност, което означава грижа за обществения интерес и за парите на данъкоплатците. Както и отказ от порочната практика да се залагат бюджетни бомби на всяко ново управление. От такива войни няма полза никой. Но затова пък щетите са огромни.

Станете почитател на Класа