За четири години Васил Терзиев не е споменал нито веднъж ДС във Фейсбук, има четири споделени поста за София

За четири години Васил Терзиев не е споменал нито веднъж ДС във Фейсбук, има четири споделени поста за София
  • Публикация: 
  • Дата:  
    29.06.2023
  • Сподели:

Разгледах Фейсбук профила на Васил Терзиев/Vassil Terziev...

Последните 3 г е по-активен във Фейсбук...

Публикациите му започват някъде през 2019...

Нито дума за ДС и Народния съд...

 

 

Нито дума на 1 февруари през годините - това е денят, който от 2011 г е официално определен за ден за почит на жертвите на комунистическия режим.

Иначе, едва вчера, на пресконференция след официалното му представяне като кандидат за кмет и днес в едно ТВ студио - НО в отговор на журналистически въпроси, се е изказал срещу ДС и Народния съд.

А можеше последните около 2 години във Фейсбук, през които е публикувал множество политически постове, защото явно вече е имал намерението да се кандидатира за политически пост, да отбележи тази дата 1 февруари.

Можеше и вчера на официалното представяне на кандидатурата му да направи изявление предвид критиките за семейството и ДС.

А не да чака вчера и днес журналист/водещ да му зададе въпрос...

Какво друго ми направи впечатление във Фейсбук профила му:

- за София: само три или четири споделени поста на Борис Бонев - за жълтите павета и ремонта на театър "София",

- явно само бившият министър на енергетиката от ИТН Александър Николов в правителството на Петков му е най-големият авторитет в тази област, защото е публикувал доста негови мнения,

- доста споделени постове на едни от най-отблъскващите ДБ/ПП пропагандатори за мен във Фейсбук: Р. Бимбалов, Евгени Кънев, Л. Аламанов, Ат. Чобанов/Bird.

Има и един пост негов от лятото на 2020 - 18 август, по повод протестите, в които казва, че се въздържа от политически коментари, защото политиката и бизнесът не трябва да се смесват + той е представител на редица организации и като такъв негов политически коментар може да се приеме погрешно като позиция на въпросните организации. Иначе той подкрепял протеста, защото той в голямата си част не бил политически, не бил срещу или в подкрепа на партия, личност или институция, а срещу вреден начин на управление, и с този протест протестиращите давали знак, че нови или позабравени лица със стари пороци не са добре дошли...

Предвид протестиращите през 2020 тогава и кой стои зад поне част от протеста - твърде, твърде наивен коментар на Терзиев.

Румен Радев, Възраждане, БСП, АБВ с Румен Петков, Александър Томов, Мая Манолова, Отровното трио, ДБ, хора на Васил Божков, хора от медиите на "добрите" олигарси, други стари муцини - и поддръжници на гореизброените, бяха участниците в протеста. А поведението на немалко от тях беше твърде хулиганско, варварско.

Съжалявам да го кажа, но аз лично във Фейсбук профила на Васил Терзиев не видях човек със самостоятелно критично гражданско и политическо мислене - а човек, който следва линията на ДБ/ПП инфлуенсърите-пропагандисти, не видях, не усетих личността, която:

- ясно да вижда обществено-политическите проблеми, проблемите в управлението на столицата,

- да умее самостоятелно и добре да ги комуникира, така че да увлича хората с критично мислене, визия, проницателност, идеи и слово.

Източник: Фейсбук

Алексей Пампоров: Значи, когато става дума за Христо Иванов, Атанас Атанасов и сега Васил Терзиев - "никой не бива да бъде съден, заради родителите си". Но когато става дума за бащата и майката на Сергей Станишев или дядото на Крум Зарков - "ауууу МаЦква! ЦК! ДС".

Ако не осъзнавате колко смешен и жалък е този двоен стандарт към нашите, със сигурност сте изненадани, че Костадинов ви нарича "политическа измет" и сте се подписали за "закриване на Възраждане".

Но... когато аз и шепа ромски активисти през 2014 г се опитвахме да обясним, че "подчовеци, паразити, нечовешка сган, която няма място в цивилизацията" (от Костадинов към "циганите") е език на омразата - нямахте проблем с това, нали, защото трябваше и Москов (тогава от Реформаторския блок) да го отнесе за скотовете, както и авторът на "гея, бея и злодея" (т.е. Станишев, Доган, Сидеров) от ДАНСwithme, както и администрацията на Плевналиев (заради integrate Mangali файл).

Ето, като Катон ще повторя: Комисията за защита от дискриминация трябва да се закрие във вида, в който съществува сега, защото няма никакви ефективни правомощия и е скопена политически. Трябва да има специализирано звено в прокуратурата, което по бърза процедура да може да реагира срещу език на омразата и унижаване на достойнството. Това е съдебна реформа, а не да сменяме Пешо и Гошо, щот' не ни кефят.

А, да, и ще трябва да се съглася с Борисов. Фактическото започване на предизборна кампания нарушава изборния кодекс и е некоректно, т.е. неморално. И на мен ми беше симпатично, когато Бонев (за когото гласувах тогава) го направи преди четири години, защото си го обяснявах с младежки ентусиазъм и неопитност. TEDex пърформанса и редицата "мъжкари" от вчера обаче не е неопитност. Професионално лицемерие е. И препиране на ДС капитали. И мъпетскост.

 

 

Ако искахте да повярваме, че искате експертиза и добро управление, да бяхте номинирали Любо Георгиев за кмет (дисклеймър: не го познавам лично).

Айде, спирам да мърморя. За коментари и дискусии - след 15-ти септември.

 

 

Мариела Бойкова

Станете почитател на Класа