Кое не ви е ясно за Барселонагейт, другаре адвокати и мисирки?

Кое не ви е ясно за Барселонагейт, другаре адвокати и мисирки?
  • Публикация: 
  • Дата:  
    28.06.2023
  • Сподели:

Искам да ви кажа няколко думи за предикатното престъпление в #Барселонагейт, демек откъде са се взели едни пет милиона евро за кефа на една провинциална мутреска.

 

Първо: от 2002 г. мутрата Буда варди тръбите на „Лукойл“, управляван от приятеля му Валентин Златев. С парите от „Лукойл“ той стана политик. Когато взе властта я използва, за да хариже на „Лукойл“ пристанище “Росенец” и там стана руски анклав.

През цялото царуване на мутрата „Лукойл“ не плащаше данъци. Милиарди щета за бюджета! Ваньо Танов не успя да им сложи броячи на тръбите.

Чухме как става намесата на Борисов в един друг подобен случай: Мишо Бирата. Влизат хората на Танов да броят акцизна стока и веднага Борисов му звъни на ЕГН-то: “- Хайде, махай ги оттам. Аз поех ангажимент да не го закачам…”

 

https://e-vestnik.bg/imgs/bulgaria/sazdov-gordon-perla-hristov.jpg

 

Та, ангажиментът да не закача Златев се е материализирал в труден за Борисов момент с едни 3 милиона евро за къща. “Ма къде тук е престъплението?” – реват тролове и пропагандони. Не е едно, няколко са. Описани са в Раздел IV. „Подкуп“ на Наказателния кодекс.

Второ: фирми на съсед от Банкя, с когото Борисов играе тенис, ударно усвояват милиони еврофондове и обществени поръчки докато Борисов е на власт. С европари комшията купува машини на двойни цени от фирма на племенника си. АФКОС (МВР на Буда), гледа това с широко затворени очи. И тук можем да дадем пример как пускането или спирането на едни европари или обществени поръчки зависи лично от Борисов.

Помните ли как спираше поръчките за “Хемус” по телевизора? Ей така на ги и пускаше, но без медиен шум. Идва време съседът да разкеши. Насрещна престация да осъществи, демек. Фирмите му наливат пари в губещ бизнес на миската в Барселона. 2 милиона евро потъват в бутик за дрехи. Пак препращам към Раздел IV от НК, а също и към Кьовеши, защото и след 2017 г. съседът и чичовото му са преточвали от европарите към Барселона.

 

https://e-vestnik.bg/imgs/bulgaria/Borislava_brak.jpg

 

 

Трето: Фирми на аверите на Борисов, с които пляска карти, са наредени като подизпълнители на метрото (и там европари). Един от аверите, виден котарак, издържа миската на Борисов с директни преводи от своята си банкова сметка към нейната. Плаща и школото на детето, мебелите за стаята на детето, все едно е негово. Ма да даде ДНК тест? И той и Буда да дадат? Нее, никой не дава. И имунитета не се дава. Пак насрещна престация или с други думи подкуп. Борисов му отпуска от държавната софра, а той кешира и връща ресто.

Всички парични преводи описани по-горе ги има черно на бяло. Кое не ви е ясно, кажете, другаре адвокати менковци и чистоплювни мисирки?

 

 

 

Станете почитател на Класа