Протест - добре, но какво показват проверките?

Протест на производители и търговци на медицински изделия ще има днес пред Министерството на труда и социалната политика. Не е ясно кои ще са фирмите, обаче търговците от цялата страна ще пушат по цигара – мирно, но не и примирено. И ще решат дали да съдят министерството за това, че от юни не е изплатило 2-3 млн. лв., които дължи. Или пък ще информират Брюксел.
Всъщност освен цигара може би търговците трябва да пият и по една чаша студена вода, задължително в компанията на бившия министър Емилия Масларова. Още щом влезе във ведомството, наследникът й Тотю Младенов обяви, че има недостиг на средства в перото за хора с увреждания, и нареди масови проверки. За да се види как се изписват въпросните медицински изделия и дали те стигат до предназначение. Резултатът: бяха отрити сериозни и многобройни нарушения на фирми и съответно дадени на прокуратурата. От нея пък се очаква да каже кои са коректни и кои не, за да се реши на кого да се отпуснат средствата.
Логично изглежда фирми, които са уличени в нарушение, да изчакат компетентните органи да се произнесат по казуса им, преди да протестират. И ако се окажат коректни към държавата, ще имат и съответната гражданска подкрепа да си искат парите. Включително и по съдебен път.

Станете почитател на Класа