Министерски кресла за 30 сребърника

Министерски кресла за 30 сребърника
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    05.08.2022
  • Share:

Крум Зарков и Благовест Кирилов саботираха хартиените бюлетини в 47-то Народно събрание. Затова ли са в служебния кабинет на Гълъб Донев?

Националният съвет на БСП ще разгледа поведението на министри и зам.-министри от „Столетницата“, влезли в служебния кабинет на Гълъб Донев, без да имат съгласието на партията си – императивно изискване, записано в устава на БСП.

Уставът на БСП е нарушен, но едва ли това е най-големият им грях.

Поне за мен двама души от ПГ на БСП са истинските еретици. Не толкова заради партийния устав, а защото си позволиха действия в пленарната зала, които на 2 октомври могат да причинят електорален срив на БСП.

На 29 юни един-единствен глас стопира връщането на хартиените бюлетини. Предложението на БСП тази точка да влезе за обсъждане в седмичната програма на НС не мина заради гласа "против" на… Крум Зарков.

Втори депутат от ПГ на БСП - Благовест Кирилов, демонстративно не участва гласуването със странното обяснение да не вкарва БСП в лагера на ГЕРБ и ДПС…

„Хартиеният вот“ бе отхвърлен със 115 гласа "за" (ГЕРБ-СДС, ДПС, БСП), 115 "против" (ПП, ИТН, ДБ, "Възраждане" и 1 от БСП) и 1 "въздържал се" (ПП).

И електронното табло почервеня от срам - решаващият глас, с който този вот пропадна, бе на депутат от БСП, отказал да гласува с парламентарната си група. Всъщност самият Зарков гордо призна, че гласът е негов.

От 24 часа Крум Зарков е служебен министър на правосъдието, а Благовест Кирилов – служебен зам.-министър на електронното управление.

Защо двамата саботираха това жизнено важно за БСП гласуване?

Защо желаят партията им да има 100 000 избиратели по-малко на октомврийските избори, както твърдят в един глас социолозите?

Публична тайна е, че „третата възраст“ имаше проблем с машините за гласуване и това се видя и на трите парламентарни вота през 2021-а.

Което означава само едно – на 29 юни БСП получи тежък удар в гърба, който на 2 октомври може да се окаже фатален.

Ако скритото желание на „вътрешната опозиция“ е провал на партията на 2 октомври, тя може би е близо до целта.

Въпросът е защо опозицията играе коварната роля на Брут, наивно вярвайки, че с елиминирането на Цезар ще овладее цялата власт?

Мит е царската корона за хора, режещи клона, на който стоят.

Но едно съмнение ме измъчва – дали Зарков и Кирилов влязоха в служебния кабинет на Гълъб Донев заради съдбоносното гласуване на 29 юни?

Гледам електронното табло в парламента в този ден и разбирам цената на библейските сребърници.

 

 

Велизар Енчев

Станете почитател на Класа