Проблясъци за падането на правителството

Проблясъци за падането на правителството
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    24.06.2022
  • Сподели:

Делян Пеевски, депутат от ДПС:
„Гласувам срещу олигархията, да свалим правителството на Прокопиев“ (пред тв камерите)


Мустафа Карадайъ, ДПС:

„Връщаме нормалността, връщаме демокрацията“ (пред тв камерите)


Цончо Ганев, депутат от „Възраждане“:

„Когато се свикват протести за защита на правителството, това е опит за преврат“ (пред БНР)

***

„А наоколо ходи, пъхнат в една торба Доган, на когото всички викат Пеевски. Защо срамливо наричат Пеевски господин Пеевски, така и няма да разбера. …И ако се питате защо е отново надебелял, то е защото Доган се е пъхнал в него. И много други… Нещо като Колесатия в „Резерватът на таласъмите“ – ако го боднеш, ще се пукне и отвътре ще изпълзят стотина слузести, които самостоятелно нямат мозък, но събрани заедно…. обожават „Бела роза“. Пред „Александър Невски“! „Бела роза“ пред Храма ми е фаворит от вчерашната каламутница!
Пък вие продължавайте да си се карате, щом това ви кефи…

– Лелеее, Гарабед, колко са ти мръсни ръцете!
– О, ти краката да видиш!

Виктория Тинтерова, Фейсбук, със съкращения

***

„Днес непрекъснато минавах буферната зона, за да „прескоча“ от единия в другия свят. Тъжно беше да разбера, че голяма част от дошлите за оставката не знаеха точно за какво са докарани с автобуси (ДПС) или са събрани от софийските квартали („Възраждане“).
Бяха заедно. И не си пречеха. Странно.
Но така или иначе, тези, доведените, победиха. И не се зарадваха много, когато правителството падна. Просто си тръгнаха, защото ангажиментът за присъствие приключи.
След това засякох и депутати от ГЕРБ и ИТН. Тръгнаха си от задния вход на парламента. На групички. Мълчаливи. С наведени глави.
Питах ги: Доволни ли сте?
Повечето подминаха с наведени глави. Малко от тях казаха: – Да.
Тези наведени глави, мрачни физиономии и забързано мълчание, ще запомня от днес.

Какво спечелиха.“

Миролюба Бенатова, от Фейсбук

***

„Не се кахърете!
Има и добри новини. Например, че в следващия парламент тази толкова прекрасна Чорбанка ще влезе, ама само ако си сложи от собствената ваксина…

Венци Мицов, Фейсбук

***

„Всички ние трябва да бъдем благодарни на разигралия се вчерашен спектакъл (на две отделни сцени – в Народното събрание и около него), в резултат на който лъснаха всички възможни задници и в резултат на който отпаднаха каквито и да е съмнения за мащабно задкулисие.
Така пред очите на целия български народ се сформира тази безпрецедентно срамна коалиция между бивши кръвни врагове с една единствена цел – защита на финансовите интереси на една от най-мащабните мафиотски структури в историята на Европа. (За мен лично политическият коментар на 2022 г. ще си остане „Фитосанитарната инспекция на Капитан Андреево остави Европа без хероин“, „Дневник“).

Световната преса вече отрази трите основни момента по отзоваването на правителството на г-н Петков и това са: (1) правителството на Петков е про-западно и изцяло негативно настроено към Русия и руската инвазия в Украйна, (2) правителството на г-н Петков сериозно се намеси в корупционните схеми на най-влиятелните български мафиоти от Росенец до Банкя, и (3) новосформираната четворна коалиция саботира най-важните за България икономически мерки за тази година – промените в бюджета, приемането на възстановителните фондове от ЕС и приемането на еврото.“

Герган Ценов, от Фейсбук със съкращения

***

„Помня като падна правителството на Луканов. Въодушевени седесари ходеха по улиците и развяваха сини знамена.
Имах една леля, много изстрадала и тормозена по време на комунизма, и заради баща си, и заради годеника си, който избяга във Франция и др. Като видеше например Людмила Живкова по телевизията, изпадаше в ярост. И след 10 ноември стана червена бабичка. Видя ги брадати и недодялани на Кръглата маса какви ги каканижат и взе да се кръсти – „Фашистите докараха комунистите на власт, сега комунистите ще докарат тия пунгаши“.

И така, един ден пада кабинетът на ЛУканов, лелята червена бабичка отива до магазина, а насреща й непозната жена възторжено разперва ръце пред нея: „Луканов падна!“. Лелята отвръща: „Туй да ти е най-голямата радост в живота!“

Това го разказвам заради онези, които възторжено се радват из Фейсбук, че паднало правителството. Да не мислят, че всички се радват като тях. ????

У нас по правило повечето хора смятат, че всички мислят като тях и говорят от името на народа, на всички българи, да си върнем държавата и т. н. Той и Боеко иска да си връща държавата…

 
 
Чорбанов, депутат от „Ива такъв народ“, гост в Би Ти Ви. Илюстрация: Венци Мицов
 
 

Иван Бакалов

Станете почитател на Класа