Политолог: Намираме се в перфектната буря, но...

Политолог: Намираме се в перфектната буря, но...
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    14.06.2022
  • Сподели:

Следващите 4-5 правителства ще бъдат коалиционни, отбеляза Любомир Стефанов

 

Намираме се в перфектната буря. Имаме динамика в една от парламентарните групи. Въпросът е да видим доколко бедствието ще остане в тези граници или ще наблюдаваме и допълнителни процеси. Това заяви пред Bulgaria ON AIR политологът Анастас Стефанов.

 

По думите на колегата му Любомир Стефанов математически сметката не излиза. 

"Продължаваме промяната" имат аргументи да останат на власт почти на всяка цена. И търсят на всяка цена подкрепа", допълни той.

"Скъпо ще ни струва от гледна точка на това как на обществото ще му се затвърдят много от подозренията по отношение на политическия процес, тъй като наблюдаваме взаимно сваляне на маските от страна на "Има такъв народ" и "Продължаваме промяната". Ситуацията създава нова криза и ще доведе до нови избори, в което няма нищо драматично", каза Анастас Стефанов. 

"В момента фрагментираното представителство ме навежда на мисълта, че следващите 4-5 правителства ще бъдат коалиционни", отбеляза Любомир Стефанов.

Мнението на Анастас Стефанов е, че предложението на Нинова за експертно правителство е спасителен пояс за оставане в рамките на политическата конюнктура, тоест да не се ходи на нови избори, но по всяка вероятност това е трудно.

"Продължаваме с лайтмотива, че всичко е лично. Няма политически аргументи. Електоратът очаква политиците му да се държат прилично. Ясно е, че който е влязъл във властта по някакъв начин ще злоупотреби. В крайна сметка има закони в тази държава и те са за всички ни.

Коалицията е много сложен формат за управляване. Внасянето на оставките на министрите в Народното събрание са индикаторите колко скоро отиваме на избори", коментира Стефанов. 

"Ставаме свидетели на липса на политически опит от страна на управлението. Тази коалиция в нито един случай не успяваше да излъчи базов интегритет", смята Анастас Стефанов.

 

Станете почитател на Класа