Политолог: Наесен ще се избира между Борисов и Костадинов

Политолог: Наесен ще се избира между Борисов и Костадинов
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    14.06.2022
  • Сподели:

Политическата криза у нас навлезе в нова фаза. Какво следва след разцеплението в ИТН?

 

 

Мен ме изненадат поведението на политиците, които изведнъж намират в себе си катарзис. Пресконференцията днес на министъра, който в прав текст каза, че досега е прикривал Слави Трифонов във всичко и повече не може да търпи, щото мафията е превзела „Има такъв народ“, а това е класическо поведение, в което нали не харесваме схемата, в която не участваме. Големият въпрос беше докога ще продължи това прикриване. Кога осъзнаха, че  има принципен проблем - когато правиха партията, когато бяха министри или когато спряха да бъдат министри и каква ще е наградата за това, тоест дали ще видим една нова министерска позиция за този човек, след като е намерил в себе си този катарзис. Стои несериозно най-вече защото се говори за принципи. Крайно време е между другото и „Продължаваме промяната“, и тези, които напускат „Има такъв народ“, да кажат кой е принципът, за да знаем и ние да можем да се ориентираме“, заяви пред Би Ти Ви политологът Христо Панчугов.

„Тече доста мръсна война. Тя беше студена война тези 6 месеца. Сега премина в ожесточена мръсна война, при която се замерят и „Продължаваме промяната“, и „Има такъв народ“. Според мен ще си навредят взаимно. Няма да има някой, който да спечели от това замерване и вероятно и електорално също няма да им се отрази особено добре. Не бих искал даже да влизам в детайли. Разбирам, че за аудиторията това е интересно кой какво казал, кой колко бил корумпиран и така нататък. Въпросът е да се привлекат нови гласове. Как ще привлечеш нови гласове, когато непрекъснато се постави себе си, но скоро си партньори в един негативен контекст?“, коментира политологът Петър Чолаков.

„Съжалявам за примера, който ще дам - който е предал, ще предаде пак. Сега нали има някаква изгода, която виждат явно да работят с „Продължаваме промяната“. Следващият момент могат да намерят изгода в нещо друго, така че самата конструкция не мисля, че ще бъде особено устойчива. Наесен ще се избира между Борисов и Костадинов, това е положението“, каза Чолаков.

Какво следва след разцеплението в ИТН, за bTV Новините коментираха политолозите Христо Панчугов и Петър Чолаков

Станете почитател на Класа