Оръжейните сделки за Украйна ще погребат ли окончателно БСП!?

Оръжейните сделки за Украйна ще погребат ли окончателно БСП!?
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    27.04.2022
  • Сподели:

Откакто започна конфликта в Украйна, председателката на БСП Корнелия Нинова и тесният й кръг (то други кръгове в БСП не останаха) се заричат, че "левицата" ще напусне правителството, ако България изнесе и един патрон за "незалежная". Нека за момент да оставим въпроса какво въобще търси уж "социалистическата" партия на Нинова в най-дясното и най-либерално правителство в българската история, което е еманация на най-реакционния антикомунизъм и русофобия. В момента по-важното е да си отговорим на въпроса кой спестява истината: г-жа Нинова, която твърди, че България не изнася оръжие за Украйна; или реномираното американско издание, почти официоз на управляващите във Вашингтон - "Ню Йорк Таймс", барабар с руските медии и редица експертни канали и сайтове?

 

Както пише "Ню Йорк Таймс", България и още пет държави продават оръжия на американската компания "Ултра дифенс корп", която е базирана във Флорида. А тази компания от своя страна снабдява "героите на Украйна" с оръжие. Значителна част от оръжията, с които САЩ въоръжават Украйна за прокси войната си срещу Русия, са от производители в Източна Европа. "Ултра дифенс корп" работят с оръжейни заводи в България, Румъния, Босна, Словакия и Чехия, а въпросните държави осигуряват 90 % от "нестандартните боеприпаси", които Пентагонът купува, за да прати в Украйна, твърди собственикът на компанията Матю Херинг, цитиран и от българската медия bTV.

 

По-рано бившият премиер Бойко Борисов, с когото г-жа Нинова съжителстваше кротко в "опозиция" години наред, заяви, че "оръжейните ни заводи работят с пълен капацитет и точно с продукцията, която се използва в Украйна". Стигнахме дотам Борисов да се подиграва на БСП, че с "техен подпис става това"!!! Г-жа Нинова, разбира се, отрече и отново се опита да "докаже", че България не изнася никакви оръжия за Украйна.

 

Но, оказва се, че износът ни на оръжие се е увеличил три пъти или с около 400 милиона лева за последните.... два месеца или иначе казано, откакто започна конфликтът в Украйна.

 

Случайно съвпадение, сигурно ще ни каже г-жа Нинова!?

 

Дори този износ да е за частни фирми, а не за държавата Украйна, това не променя факта, че една огромна част от него достига до въоръжените банди като "Азов", "Айдар", "Торнадо" и други. Всъщност, от ГЕРБ твърдят, че на 25 март 2022 г. е издадено индивидуално разрешение за трансфер на оръжейни продукти от междуведомствената комисия, която се председателствува от..... Корнелия Нинова. Това, разбира се, може да е просто злословие от страна на опозицията. Но е факт, че оръжейният износ на България се е увеличил.

 

Факт е също така, че "Ню Йорк Таймс" твърди, че България продава съзнателно оръжие на американска компания, която го доставя в Украйна. Друг факт е, че на 3-ти март на брифинг представител на Донецката народна република остро разкритикува България, след като в Донбас бяха намерени български боеприпаси, с които са били обстрелвани жилищни сгради, както и позиции на народната милиция.

 

Всъщност, на няколко пъти в руските медии се показват български боеприпаси, намерени на позициите на Въоръжените сили на Украйна или националистическите батальони.

 

Оказва се, че оглавяваната от Корнелия Нинова експортна комисия в НС е разрешила сделки за над 316 милиона евро за Европейския съюз през първия месец и половина от конфликта в Украйна. Сумата за същия период миналата година е почти три пъти по-малка.

 

Случайност!?

 

По данни на Statista, само Съединените щати всъщност са дали повече военна помощ за първия месец след конфликтасУкрайна от България! Нещо повече, "Капитал" пишат, че според източници от управляващите (а "Капитал" са свързани поне с една от управляващите четири сили, тъй че информацията им би трябвало да е достоверна) новият военен министър е сключил договор с Великобритания за унищожаване на стари боеприпаси и техника. На пръв поглед тези боеприпаси уж трябва да се бракуват, но всъщност, оказва се, се изнасят за Украйна!!!

 

И какво!?

 

Оказва се, че България е един от най-големите донори на оръжие за Украйна, въпреки тържествените декларации на г-жа Нинова. А може би г-жа Нинова не говори неистини? Може би вместо това,неистини пишат"Ню Йорк Таймс", bTV, "Капитал", повечето руски медии и военно-експертни канали в "Телеграм", официалните представители на Донецката народна република и различни източници, както от нашата четворна коалиция, така и от НАТО?! Ще се окаже, че целият свят говори неистини, само БСП и Корнелия Нинова не лъжат!?

 

Това, което г-жа Нинова и кръгът й на "Позитано" правят, е разбираемо, тъй като успяха да сринат електорално БСП от партия с почти 1 милион избиратели до четвърт милион. На фона на участието им в една катастрофална за страната дясно-либерална, антисоциална, антикомунистическа и русофобска коалиция, която е на път да извърши предателство по въпроса за Северна Македония, и по времето на която инфлацията и цените на горивата избухнаха едновременно, съвсем разбираемо е, че от БСП искат поне въпроса за Украйна да не им се струпва сред греховете.

Но честно ли е спрямо българските избиратели и по-специално спрямо левите хора и русофилите в България!?

 

Не, разбира се!

 

Но изглежда за г-жа Нинова и тесният й кръг участието във властта е напърво място и навсяка цена. Какво значи тук някакъв си морал!? Какво значение има за г-жа Нинова и поддръжниците й, че България може да бъде замесена в най-страшния конфликт след Втората световна война!? Важното е, че избрани хора от БСП са в горските дружества, министерства и държавни агенции!

 

А може би Корнелия и поддръжниците й си дават сметка, че така или иначе, оттук насетне БСП може дори да не влезе в Народното събрание, тъй че сега е моментът за ….., преди това злополучно и вредно правителство да се разпадне?

 

Да му мислят левите хора и русофилите в България, които бяха не само подведени, но и получиха шамари в лицата си от ръководството на “Позитано“-20, което най-официално развяваше „Истината“ за оръжията за Украйна! Да му мисли и клета България, която в рязко изменящия се геополитически ред отново ще е на губещата страна, заради хора като тези от това ръководство, които са готови да потъпчат всеки социалистически принцип и национален интерес, само и само за да са на власт – знае се защо!?

 

Колкото повече се шумеше не само у нас, но и по целия свят за оръжейните доставки на България за Украйна, толкова Госпожата все по гръмогласно си „късаше ризата“ и заплашваше, че ще напусне коалицията, ако това се случи! Та даже днес и Изпълнителното бюро на БСП беше накарано да потвърди нейната позиция и да не изпраща представител в Украйна с премиера Кирил Петков. Оставаме с впечатлението, че тя не защитава принципите на мира и ценностите на левите хора у нас, а прикрива нещо, което в никакъв случай не трябва да излиза наяве!? Това няма как да се случи! Твърде много шум се вдигна и твърде много хора са заинтересовани , ако не да защитят истината, то поне да покажат какво на практика е ставало с оръжията за Украйна и с чий подпис, за да спре интереса към тази тема.

 

И все повече и повече се питам, дали темата за оръжейните сделки за Украйна няма да е кончината на БСП, към която от години я води сегашното ръководство на „Позитано“-20!?

 

,Поглед.инфo

Станете почитател на Класа