"Социализъм XXI век": Другари, събудете се! Нинова превръща партията в котерия!

"Социализъм XXI век": Другари, събудете се! Нинова превръща партията в котерия!
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    22.02.2022
  • Сподели:

Преди пет години делегатите на Конгреса си избраха хи...ник, без да подозират, че БСП

ще се окаже идеалната плячка

 

 

От самото начало на промените преди повече от тридесет години мнозина бленуват Българската социалистическа партия да се превърне в маргинална партийка със затихващи функции. Но дори и в най-смелите си мечти те не са си представяли толкова ефективен ликвидаторски резултат като този на Нинова и компания. Организациите са разбити, апаратът е уволнен, Продевата „Дума“ е смазана, несъгласните са врагове, обезверените напускат, а неудобните ги изключват.

 

Миналата седмица дойде ред да бъде обезглавена и Софийската организация на БСП с премахването на Калоян Паргов като председател в резултат на абсурдна процедура „на подпис“ с „мотиви“ на 31 анонимни вносители – инициатори на чисто разколнически антипартиен акт! При това точно в момент, когато катастрофалните резултати от изборите през 2021 г. налагат извънредни усилия за спасителен обрат към възстановяване на сриналото се доверие към партията! По последни социологически данни подкрепата за БСП вече е под 10%!

 

 

Днес решенията в 130-годишната Българска социалистическа партия се изработват от анонимни съветници на лидерката, изпълняват се от отдел „Деловодство“ и се съобщават във „Фейсбук“ – демонстрация на арогантност и незачитане на елементарни правила и морални принципи. Членовете на НС на БСП безропотно приемат наложената им унизителната роля на безгласни изпълнители на чужда воля и на жажда за отмъщение и разправа. Общопартийната контролна комисия е превърната от пазител на партийния устав и морал в репресивен орган на БСП-Нинова. А мнозинството делегати на Конгреса, съзнателно, но и под натиск, сътвориха един невероятен нов абсурд в правния свят и в аналите на нашата партия – отказаха да „констатират“, т.е. да видят и чуят, заявената от трибуната оставка на Нинова. Страхуват се, че всеки ще си получи „заслуженото“, ако не следват принципа: „Който не е с мен, е против мен!“. А може би са чели Ювал Ноа Харари и са от хората, които вярват, че историческата промяна е невъзможна, че човечеството никога не е напускало джунглата, че никога няма да го направи и че остава само изборът – хищник или плячка. Преди пет години делегатите на Конгреса си избраха хищник, без да подозират, че БСП ще се окаже идеалната плячка. А това, в което е превърната партията днес е целта, същността и последствията от реформата „Нинова“!

 

        Какво още трябва да се случи, за да се осъзнае истината, която повтаряме  вече години, че чрез уж демократични реформи – ограничени мандати, без дублиране на постове, пряк избор на председател и т.н., Корнелия Нинова  се прояви като  заклет проводник на курс, съсипващ БСП като голямата лява партия? Вместо партията да се развива като последователно програмна и дълбоко демократична, тя деградира до котерия за устройване във властта на тесния кръг безусловно послушни на председателката.

 

       Да, със сигурност ще ни възразят – днес БСП е във властта, отстоява социални политики, участва в отхвърлянето на „модела ГЕРБ“ и т.н. и т.н., но ето, „вътрешната опозиция“ отново подема „вражеска“ атака… Който иска – нека вярва. Само че не е ли вече очевадно и за най-предубедените, че именно Нинова и компания са безскрупулните  проводници на разкола в БСП, обричащ партията на безславен край?!

 

Идейно-политическото обединение в БСП Платформа „Социализъм ХХІ век“ месеци наред предупреждава и призовава всички отвратени и отблъснати от диктата на „Позитано 20“ да не се предавате, отчайвате и оттегляте. Не ние, а Нинова и сие трябва да напуснат БСП! Веднага!

 

Днес ние категорично заявяваме: 

Отхвърляме курса на ръководството на БСП-Нинова за превръщането на партията в котерия за лично облагодетелстване на ограничен кръг подгласници, за подмяната на изконните социалистически идейни и морални ценности в името на служба или пост!

 

Противопоставяме се на стремежа за оцеляване на партийната върхушка за сметка на желанието на стотици хиляди социалисти за преодоляване на идейното обезличаване, на организационната разруха и циничната подигравка с демократичните устои на партията!

 

Продължаваме битката за възстановяване на свободния и конструктивен вътрешнопартиен диалог, на демократичното единодействие сред членовете и симпатизантите и на доверието помежду ни!

 

Оставаме в партията, за да възродим нейния автентичен социалистически характер, за да възстановим и разширим загубеното доверие и позиции на БСП в средите на ляво и демократично настроените избиратели, за да работим за достойно представяне на местните избори през 2023 г.!

 

 

Сплотени около позицията „Не на ликвидаторството! Да на преучредяването“! и обединени в клубове „Ние сме БСП“ ще докажем, че промяната е възможна и законът на джунглата е по-скоро избор, отколкото неизбежност!   

 

 

 

Платформа „Социализъм ХХІ век Идейно-политическо обединение в БСП

Станете почитател на Класа