Откраднатата БСП, в която качествените ги подменят с роднини и подлизурковци

Откраднатата БСП, в която качествените ги подменят с роднини и подлизурковци
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    20.02.2022
  • Сподели:

Падението, което БСП изживява през последните години, и особено през последната една година, и което в най-висша степен се изразява във вътрешни борби, е на път да достигне ново дъно. Ръководството на "Позитано", макар че самото то успя да срути партията от 1 милион гласове до 250 хиляди, показва, че не само че няма да поеме отговорност, но и ще преследва всеки, който не е съучастник в сриването на партията. Такъв човек е и председателят на БСП-София Калоян Паргов, в чиято защита скочиха както редица представители на научно-техническата и художествено-творческа интелигенция, така например и Младежката организация на левицата.

 

След като БСП осиротя, оставайки без стотици видни и опитни социалисти, доказали се през годините като професионалисти в своите сфери, съвсем логично беше, че рано или късно ще се стигне и до опит председателката Нинова да премахне и Паргов. Всъщност, подобни опити има отдавна. Макар че самият Паргов е известен като личност, която не се конфронтира с никого и винаги заема диалогични и обединителни позиции, още миналата и по-миналата година Нинова се изплаши от него, тъй като най-голямата червена структура в България му е лоялна. И има защо столичната структура да му е лоялна, като се има предвид, че под ръководството на Паргов БСП-София удвои общинските си съветници и за малко да спечели изборите за кмет на София.

 

 

В БСП на Корнелия Нинова няма място за потомствени социалисти с висок образователен и научен ценз, които да жънат успехи, потенциално засенчващи съмнителната слава на председателката. През 2022 година това не е партията на Димитър Благоев, в която се ценят талантът, умереността, диалогичността и разумът. Не, това е партия, в която се ценят подлизурството, притворството, тоталното подчинение и, разбира се, седесарското, антикомунистическо минало.

 

Нинова няма да прости на Паргов, че се обяви срещу подмяната на идентичността и ценностите на БСП, както и че успя да постигне високи резултати на местните избори в София. Международните позиции на Паргов, който се застъпва за мир и против политиката на санкции и конфронтация, също не се харесват на председателката Нинова и про-американското лоби в БСП.

 

За кръгчето около Нинова, чийто политически генезис е в СДС, това, че Калоян Паргов уважава и почита всички леви празници и важни дати като 9 май, 9 септември, 1 май и не само, също е досаден анахронизъм, който им пречи да префасонират партията в безлична патерица на десните неолиберални политически сили, които управляват и управляваха България.

 

Прочее, с какви очи Корнелия Нинова може да иска да отстрани Паргов, който в крайна сметка постига високи резултати на местните избори, и който е уважаван и харесван от столичните социалисти?!? Същата тази Нинова, която срина партията до най-ниските резултати в червената история.

 

Но най-фрапиращото е, че Нинова иска да замести опитният и уважаван лидер на софийската структура както се разпространява мълвата с младата Теодора Овчарова, дъщеря на подсъдимия Румен Овчаров. С какво се е доказала младата Овчарова? Какви успехи е постигнала? С какво е допринесла за партията и град София? Това са въпроси, на които нито един ниновист няма да може да отговори. Най-голямото постижение на г-жа Овчарова е, че е родена дъщеря на изключително влиятелен и могъщ човек, който седи зад Корнелия Нинова. За разлика от един Паргов, който е, както казват американците "self-made man" (издигнал се сам) от Толева махала.

 

След като съсипа редица районни структури в страната и фактически прекъсна организационния живот на БСП, Нинова няма да се укроти, докато не унищожи най-голямата организация на БСП - софийската. Ударът и срещу Калоян Паргов и опитът той да бъде подменен с отрочето на Румен Овчаров най-много да доведат до двойно по-ниски изборни резултати и още стотици напуснали партийни членове и активисти.

 

Това ли е примерът за демократизация, който дава вицепремиерът Нинова на българското общество? Да се отстраняват партийни работници, които са избрани почти единодушно от структурите си, защото лидерката така е решила? Това ли е "промяната"?!? Ако ръководството на БСП действа така със своите най-верни синове и дъщери, опасно много напомняйки за методите на ГЕРБ през последните 12 години, не може да се изненадваме от резултатите на партията.

 

И впрочем, ако ще говорим за поемане на отговорност, кой ще потърси такава на Нинова и близките и, които сринаха БСП от 940,000 гласа на 250,000?!?

 

 

Поглед.инфо

Станете почитател на Класа