Позорен ден за новото НС

Позорен ден за новото НС
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    11.12.2021
  • Сподели:

Гласува се индиректно (с много условности и непряко свързано) дали да се изисква зелен сертификат в НС

Позорен ден за новото НС... личностите, експертността, моралът и лидерството нямат значение. Важни са партийните интереси...

 


Гласува се индиректно (с много условности и непряко свързано) дали да се изисква зелен сертификат в НС... И да, сигурен съм, че това не е краят по този въпрос. Но това гласуване показва много, а посланията и щетите към обществото са нанесени... И да обясня по-подробно:

От ГЕРБ искаха към текста (на днешното гласуване, което няма пряка връзка, но има елементи, които са свързани със ЗС) да бъде добавено и въвеждане на зелен сертификат за вход в парламента във връзка с работата му и тези, които не отговарят на условието да работят дистанционно.

 

Взривяващ коментар: Позорен ден за новото НС

Тяхното предложението, което доведе до тридневни дебати, обаче не беше прието след гласуване и прегласуване. Снимката (след текста) е от това гласуване.

Без значение кой е направил предложението, то трябваше да бъде прието още сега. Всеки дебат и забавяне е антимерки, антиваксинационна кампания. Вредата вече е направена. Масовите заглавия по медиите са такива. Депутатите отхвърлиха ЗС.

Тепърва ДБ щели да внасят...какво пречеше сега. Като го вкарат тяхното предложение, същите тези гласове, които са и днес, ще ги подкрепят. ПП плюс ДБ, Герб са достатъчни.

Позицията на д-р Симидчиев е хубава. Ясна. Но стига празни приказки и вървене след събитията... Стига политика и тънки сметки. Време е за държавнически, експертни решения, морално лидерство, изпреварващо събитията.

И както Ангел Златков каза към депутат от ДБ: "Това трябваше да го направите още в началото на дейността на Народното събрание, а не сега като стана скандал, да пишете, че подготвяте решение. Това е просто несериозно поведение."П. П. От ДБ заявиха (Божидар Божанов): "Да, ще внесем (проект за ЗС в парламента). Или днес, или в началото на другата седмица. Проектът на решение е готов още от снощи."



 

Коментар на Петър Велков

Станете почитател на Класа