Не дясното беше наказано на тези избори, а Борисов

Не дясното беше наказано на тези избори, а Борисов
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    22.11.2021
  • Сподели:

Официалните резултати от изборите са ясни. Тогава ще започне едно вайкане за дясното, НАТО, ЕС и т. н. Ще чуем, че България загива, че сме предали идеалите на Тачър, Рейгън и не знам кой още.

 

Дайте, да не си говорим глупости. В България дясно няма. Десни избиратели сигурно има, но десни политици няма. Няма такива. Загубата на Герджиков не е загуба за дясното, защото ГЕРБ не са дясна партия. Това вече трябва да са го научили и децата.

 

Герджиков беше издигнат от маститите корупционери в ГЕРБ, които от самото начало влязоха в ролята на негови по-големи батковци. Водеха Герджиков послушно за ръка по села и паланки, за да види населението какъв учен човек им водят.

 

Цялата президентска кампания на Герджиков беше нелеп опит на едни самозабравили се мутри да се изфукат, че сред тях има и някой с повече от две мозъчни клетки. Реториката за ЕС, НАТО и европейските ценности беше просто пълнеж. Герджиков го знае, ГЕРБ го знаят и хората, които гласуват за тази лъжа, също.

 

Герджиков наистина е професор и е интелигентен човек. Неговият порок е, че е опортюнист и парите са му по-скъпи от науката и образованието. Лошо няма, но тази провинциална и толкова българска драма не бива да се представя като цивилизован сблъсък между ляво и дясно и ЕС и Русия.

 

Настоящият президент победи, защото все пак притежава някакви принципи. Опълчи се на възраждането на авторитаризма, който ГЕРБ опита да наложи. Подкрепи протестите и взе страната на хората. Радев има много други грехове, но направи нещо правилно. Може един път да е избрал страната на гражданите, но когато го направи, застана твърдо за тях.

 

Герджиков не направи нищо правилно. Не, защото не може, а защото не му пука. Той се кандидатира, за да види ще мине ли номера. Сам каза, че ако не спечели, ще продължи да бъде професор. Тези, които го издигнаха, го издигнаха по същата причина – ако стане, добре, ако не, здраве.

 

ГЕРБ са наясно, че единственото, което може да ги върне на власт, е някоя много сериозна криза. Това е причината да се опитват да създадат такава по всякакъв начин. ГЕРБ е партия-паразит, която може да съществува само за сметка на гостоприемника си, а гостоприемника сме ние, гражданите и българското общество.

 

Дясната идея изисква някакви принципи и елементарно самоуважение, което в ГЕРБ и кандидатите им липсва. ГЕРБ някога може и да са били някаква нормална организация, но сега са се превърнали в стадо дълбоко корумпирани нагаждачи, които са готови да понесат всякакви унижения от вожда Борисов, стига отново да се доберат до хранилката.

Избирателят видя това и застана зад Радев, за да накаже тази безпринципност. След всички чекмеджета, шкафчета и скандали, ГЕРБ не показаха никакъв срам. Сложиха наметалото на евроатлантизма и продължиха да проповядват морал, въпреки че са лишени от такъв.

 

Да, ГЕРБ винаги са говорили правилно за Украйна, но думите им никога не бяха подкрепени с действия. Това важи за всички теми свързани с ЕС, НАТО и националната сигурност на страната. Единственото, което ГЕРБ защитават, са техните собствени интереси. Тази безпардонна наглост, персонифицирана лично от Борисов, е това, което избирателите наказаха.

 

Не дясното беше наказано на тези избори, а Борисов, който е далеч от всякакви идеали идеи, камо ли десни. Хора като Борисов, могат само да навредят на дясната идея и да отвратят хората от нея. Най-добрият резултат от тези избори ще е, ако дясното най-сетне се отърси от фалшиви кумири. Не от всяка дърво става свирка, а повече от ясно е, че от наглец и мутра, десен политик не става.

 

 

 

Станете почитател на Класа