Тука е така!

Тука е така!
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    14.11.2021
  • Сподели:

Кампаниите тая година вече са три – множко ни дойдоха. И на нас, и на участниците в тях – всички се изнервихме, всички вече не можем да се гледаме и понасяме едни други, досущ като ваксинираните и антиваксърите.

 

Новините за акции срещу купуването на гласове вече никой не ги приема насериозно – всички знаем, че се купуват, но и всички знаем, че ще минат под графата „политическа репресия“.

 

Тънко минават и някои от участниците в кампанията – „Расате излиза на свобода срещу 1000 лева гаранция“ – делово съобщава „МОНИТОР“. Обвиненият в погром срещу офис на гей организация кандидат-президент влязъл в съда с гордо вдигната глава и призива: „Долу демокрацията“! След това съдебният състав го пуснал, като мотивирал решението си „с това, че задържането под стража би осуетило пълноценното провеждане на предизборната кампания на Расате, което пък би нарушило обществения интерес…“

 

Долу демокрацията, значи! Това е общественият интерес!

 

Общественият интерес изисква и компетентни лица в листите на партиите – „ДС редактира списъците на кандидат-депутатите: 57 в листите“ – резюмира съобщението на комисията по досиетата „24 ЧАСА“.

 

Чунким досега не беше така – очевидно от тридесетина години общественият интерес го изисква!

 

А някои от достойните кандидати не могат да дочакат депутатските си заплати и са принудени да припечелват и малко настрани – „Хванаха кандидат за народен представител с ферма за канабис“ – съобщава „ТРУД“. Преди да започне да защитава интересите на народа, бъдещият ни избраник си обзавел градинка с тревица, както и сушилня – за да може народът да вижда прелитащите розови слонове и да вярва в светлото розово бъдеще на Родината.

 

Злонамерени репортери пък попречиха и на друг да се закълне, че във всичките си действия ще се ръководи от интересите на народа – изловиха „Кандидат за депутат в схема за фалшиви сертификати за ваксина“, а „24 ЧАСА“ ни информира и за тарифата. Срещу четири стотака и нещо всеки редови български гражданин можел да си получи съвсем истински сертификат, за да избегне чипирането на Бил Гейтс! Кандидат-депутатът е пропуснал, че освен чипове науката е измислила и скрити камери, така че се е накиснал здраво, но това вече е проблем на съда – да прецени дали присъствието му в парламента е в обществен интерес или не чак дотам.

 

Междувременно битките по високите върхове продължават – пак от „24 ЧАСА“ научаваме за мъдрите думи на експремиера Борисов: „Радев може да бъде наречен българоубиец“. Заради неговата и на служебното правителство „надменност, лукавост, измамност, прераснала в нерешителност, паника, ужас…“ И в резултат – стотици починали от Ковид.

 

Ако се вярва на маркировката на страницата на вестника, това си е официално платена предизборна публикация, но пък „ТРУД“ не си играе на дребно – той следва убежденията си и без заплащане! През цялата първа страница се мъдрят ухилените физиономии на президента Радев и служебния му премиер Янев (който успял да си направи селфи с американския президент). Заглавието, увито в траурна рамка, ни блъсва право в слънчевия сплит: „България мре, те се радват“…

 

Българоубийци, откъдето и да ги погледне човек!

 

А докато кандидатите за нашата любов се боричкат помежду си и по страниците на вестниците, и любовта си вдигна цената – както е констатирал „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“, „След олиото, тока и горивата, сексуслугите също поскъпват“. В смисъл – „2,60 лв. на минута вече взимат проститутките“.

 

Скъпичко – половинчасов сеанс излиза горе-долу колкото един глас за светлото бъдеще!

 

Но – така е при демокрацията! Тука е така – общественият интерес го изисква.

 

 

Румен Белчев

 

 

Станете почитател на Класа