Удавената Ивета – срам за институциите в България

Дете бе намерено удавено в басейн в хотел в Банско. Започва разследване, което неминуемо ще докаже едно: немарливост!
Кой е допуснал децата в басейна, без да им осигури надежден надзор? Къде е бил учителят, придружаващ групата деца от София? Какво е правил спасителят, който обслужва басейна? И въобще имало ли е спасител на мястото на трагедията?
Каквито и да са отговорите на тия въпроси, никой няма да върне Ивета. Едно семейство е зачернено завинаги, един детски живот е погубен. И стотици български деца, които пътуват групово по екскурзии или по летни лагери, са застрашени от същата участ. На спасителите по черноморските ни плажове им настръхват косите, като чуят, че в района им ще почиват детски групи. Защото това означава да си отварят очите на четири вместо преподавателите и отговорниците. Които обикновено летуват безплатно, защото са натоварени с тежката отговорност да опазят децата ни!
За подрастващите в България се грижат куп институции: МОН, здравното и социалното министерство, агенцията за младежта и спорта, Държавната агенция за закрила на детето. На всички тях ние, редовите данъкоплатци, им плащаме заплатите. Нали обучават децата ни и пазят здравето и живота им – уж адекватно и професионално. Истината обаче е друга – много баби, хилаво дете!

Станете почитател на Класа