Интервю с нацист. По Нова…

Интервю с нацист. По Нова…
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    05.07.2021
  • Сподели:

Обществената БНТ изпусна в едно забавно шоу-викторина антисемитска реплика цитат и последваха наказания, уволнения, извинения.

 

Вчера Нова тв беше поканила на разговор някакъв чистокръвен нацист, български националист (виж тук). Написал книга „Моята мечта“ и сам обявява, че нарочно наподобява в заглавието „Моята борба“ на Хитлер.

 

Книгата на Хитлер била като Библията и Корана, казва той (показват ѝ кориците на немски и на български издания. Под кадрите върви надпис: „Пропагандира ли нацистката идеология кандидат-депутат?). Няма нужда от въпросителна накрая, очевидно пропагандира, с всяко изречение, което му излъчват.

 

Кандидатът на партия Български национален съюз обяснява на репортерката на Нова тв, че Хитлер е прекрасен човек. Снимка: от екрана

 

Фюрерът имал големи постижения, премахнал безработицата, повтаря поклонникът му известни опорки. Холокост не е имало, хората по лагерите само са се трудили, имало жертви от бомбардировки, газовите камери били за дезинфекция от паразити, в тях хора не са умирали (показват кадри от концлагеристи, ковчези, газови камери, трупове). И т. н. Върви озвучаване с някакви пиеса на пиано.

 

Репортерката го пита няколко пъти: – Значи не са били репресирани? Значи не е имало жертви? И т. н. Изкопаемото усмихнат и благ казва – не, не… Какъв е Хитлер? – пита репортерката. „Прекрасна личност“, отговаря…

 

След изказването му следват интервюта с хора, които обясняват, че този е фашист, че отричането на холокоста е престъпление. Че като кандидат в изборите пропагандира нацистка идеология и трябва да се намеси прокуратурата. И т.н.

 

Както и да ги пускаш такива изказвания, с каквито и въпроси да ги пресичаш, звучат безобразно. Затова започнаха остри реакции из Фейса. Телевизията е трудна работа и може да се възприема двузначно. Добре е да се изгледа цялото (тук), въпреки че е мъчително, в сайта на Нова вървят през 5 минути по три реклами.

 

 

e-vestnik

 

Станете почитател на Класа