НАП трябва да изчисти докрай въпросите около новия си шеф

НАП трябва да изчисти докрай въпросите около новия си шеф
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    17.05.2021
  • Сподели:

Смяната на един ръководител, освен всичко друго, трябва да носи ентусиазъм: че нещата ще станат по-добре, че се връща нормалността, че ни предстоят успехи. Важи както за футболен треньор, така и за министър. Затова, ако искаме НАП да работи по-добре, е важно докрай да се изчисти тази история с новоназначения й шеф, който преди години продал фирмата си, която в момента е собственост на социалнослаб и дължи около 1 млн.лв. на НАП. Той и НАП потвърдиха, че “към момента на продажбата” фирмата не е имала задължения. Но това не е достатъчно.

 

 

МФ трябва да извърши проверка в НАП:

 

А. Има ли ревизионен доклад, обхващащ периоди, в които фирмата е собственост на Спецов? На коя дата е връчен и на кого?

 

Б. От коя дата е ревизионния акт, обхваща ли периоди, в които фирмата е собственост на Спецов? На коя дата е връчен и на кого?

 

За съжаление практиката познава случаи, когато лица успяват да продадат дяловете си в периода между получаването на първоначалния ревизионен доклад и връчването на окончателния ревизионен акт (30-70 дни).

 

Ако няма ревизионни доклади и актове за периода, когато Спецов е собственик, затваряме темата. Той не може да е виновен за делата на следващите собственици. Както вие не сте виновен, ако продадете колата си и този след вас блъсне човек с нея.

 

Ако има ревизионен доклад и акт за периода, когато е бил собственик на фирмата, и фирмата е продадена на социалнослаб, Спецов си отива.

 

Просто е.

 

 

Георги Кадиев

 

И носи ентусиазъм.

Станете почитател на Класа