Кастинг за правителство

Кастинг за правителство
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    12.04.2021
  • Сподели:

Понеделник. Отново е ден за размисъл. У нас истинският винаги е след изборите, не преди тях. Изглежда българите и в чужбина още си харесват "Шоуто на Слави". Втора политическа сила излезе. Народ, дето масово гласува за "Има такъв народ", няма да изчезне, викам аз. Апропо - Божков брои ли се от българите в чужбина или трябва да се прави разграничение?

Умирам да знам Мария Бакалова кого е подкрепила. Ето това е сериозно българско присъствие в правилната чужбина - Холивуд. Равнява се барем на две дузини шофьори на камиони в Чикаго и поне стотина чистачки в Обединеното Кралство. Но да се върнем на Слави, че току-виж му се наложи да прави кастинг за правителство тия дни. Ето формат, който най-после ще ме заинтригува зрителски. Кандидати не липсват, дайте да им видим номерата. Според вас, ако Слави предложи Краси Радков за премиер и той започне да имитира Бойко пред европартньорите, ония дали ще се усетят изобщо?

 

Вторник. Длъжни сме да отдадем заслуженото и на геройски отпадналите от демократичната борба за спасението ни. Цветанов не го мисля, той е свикнал да страда в мащабния си апартамент. Волен и без това се изгуби някъде напоследък, ако много му се прииска да ходи в БНТ, за да демонстрира на какво е способен, нека се запише за участие в "Последният печели". За Димитър Пенев обаче най ме е яд, че не влезе в парламента. Той на никого нямаше да помни името. Това е ключово за единението в едно Народно събрание от анонимници. Надявам се неуспехът да не го пречупи, идват нови квалификации. Стратези винаги са нужни.

Оф, малко ми дотегна от политика. Добре че Камелия има нов нос. Нов за нея. Иначе е този на Есил Дюран, Емилия, Галена и т.н. Има такива носове. Оставете жената да прави каквото иска с тялото си, реват като ощипани феминистките. Все едно някой е подмишил Камелия и я е понесъл зорлем към хирурга, да й връща стария нос. Което, в интерес на истината, никак не е лоша идея.

 

Сряда. Щедър човек е Бойко Борисов. Много е взел, но и много е дал. Искам да кажа, че бая чужди депутати е използвал през годините, когато е било нужно и затова сега е готов да даде от своите, ако липсват за мнозинство. Тръгна му още преди изборите да раздава компенсации, така че ако на някого не му достигат парламентаристи, той има в излишък. Някои от тях даже са избрани мажоритарно, демек - личности се водят един вид. Дашен човек, евала! Не му се свиди.

Ето, на мен например ми трябват двама. Да преместим едни мебели. Само да не ми прати някакви от СДС. Тия са страхотни мързели и хрантутници. Никаква работа не вършат. Ще седнат на дивана за престиж и ще се наложи и тях да мъкна на гръб. Най-добре Калин Вельов да ми даде. Той влезе ли в Парламента, излезе ли - иди разбирай. Все не мога да му смогна на активността. Но е яко момче и много носи. Особено на майтап.

 

Четвъртък. Тече някаква мини драма с "Изправи се! Мутри вън!" Нещо като разцепление се наблюдава. Какво да се прави, още в наименованието им личеше липсата на хармония в посоката на действия. Усещам отсега, как в парламентарната им група ще има депутати, които ще са прави и такива, които ще са вън.

В същото време едвам сдържам сълзите си от възторг и умиление. Академия "Аскеер" връчвала почетна статуетка на Мария Бакалова. Ама много ясно, няма само чужденците да дават награди; и ние можем. Освен това "Аскеерът" ще е преди "Оскарът". Даже преди Мария да е играла в театър дори. Така се прави! Аз откога апелирам за това, помните ли? Настоявах със задна дата да й се даде "Икар" за абсолвентския й спектакъл в НАТФИЗ. Голяма работа, че не сме го гледали; то и с Борат е така. И все пак: поклон пред академичната мисъл на българските театрали. О, бедни бедни Добчев, прости им, ако можеш. Те просто копнеят да бъдат забелязани; сцената е техният живот, няма значение дали с Джулиани или с цикъла.

 

Петък. Абе, къде е Слави? Всички го търсят, да го коалират. А той мълчи енигматично като същи Костов навремето. Да не е обиден за нещо? Той е човек на честта, пък сега човек едно честито не може да му каже. Разправя, че се бил самокарантинирал, но то по време на карантина не е забранено да се говори. Бойко в неговата не спря да дърдори от вкъщи, чак му научихме мебелировката и в хола, не само в спалнята.

Ако на Слави не му се приказва, да изпее барем нещо. Хората така най-много го тачат. Нищо де, бърза работа нямаме. Нека се изнерви максимално статуквото. Те министрите вече сами се предлагат и оттеглят, без дори да ги пита някой. Само стискам палци да не се е захванал да прави нов дует. Много е силен като е сам, ама събере ли се с други изпълнителни и малко куцо става. Все оставам с впечатлението, че някой някого използва за да натрупа малко допълнителен актив.

 

Събота. Бойко не искал да е депутат, моли да не сме го имали вече за избран. Подозирах аз такова нещо, честно казано. Държавно управление без да караш джипка на воля не си е работа. Или по-точно пак е работа, работа, работа, но скучна, скучна, скучна. Политиката трябва преди всичко да е забавление. Все пак по телевизор те дават.

Обаче ако Слави стане премиер, ще трябва да се появи все пак и в други телевизии, не само в 7/8-ми. Иначе разбра, че го търсим и се обади. По-точно написа нещо като телеграма във фейсбук. Жив е. Не обичал клишетата. Благодари за доверието. И турил някакво клише в заключение за доверието между хората. Иди разбирай какво трябва да значи това. Аз си мисля, че се прави на Костов с мълчанието, а той направо Царя имитира с говоренето. И за него най-важното беше да му се верва. Така да е. Това поне и ние можем да го имитираме в изобилие.

Станете почитател на Класа