ГЕРБ готви правителство без Борисов

ГЕРБ готви правителство без Борисов
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    08.04.2021
  • Сподели:

ГЕРБ се готвят да предложат кабинет без Борисов, но ще подкрепят и мандат на "Има такъв народ", ако предложен от ГЕРБ експертен кабинет с нов премиер не получи достатъчно подкрепа в парламента.

Имена още не са обсъждани.

 

 

 

ГЕРБ ще предложи правителство без Борисов, стана ясно от изявление на вицепремиерката и външна министърка Екатерина Захариева за БНТ. След като получи мандат за съставяне на кабинет в качеството си на първа политическа сила след изборите на 4 април, ГЕРБ ще предложи правителство от експерти, но не с досегашния премиер начело. „Длъжни сме да предложим кабинет от хора в нашата партия, имаме достатъчно експерти", увери тя.

 

ГЕРБ ще подкрепят мандат на "Има такъв народ"

 

Ако той не успее да събере парламентарно мнозинство, което да го подкрепи, тогава ГЕРБ са готови да подкрепят правителство с мандата на „Има такъв народ" на Слави Трифонов. Захариева уточни, че още не са обсъждани конкретни имена за министри или за министър-председател. В същото време тя припомни предишното обещание на Бойко Борисов да се оттегли след края на мандата си и да се посвети на партиен живот.

Потвърждение на новината дойде и от социалната министърка Деница Сачева пред бТВ. Тя повтори думите на Бойко Борисов от сряда сутринта, че имал „10 дежурни депутати", които да подкрепят кабинет на Трифонов. В тази връзка тя призова „всички, които даваха заявки на изборите, сега да започнат тяхната реализация и да покажат на практика на какво са способни".

 

ГЕРБ не бягат от предсрочни избори

 

В нощта сред изборите премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов предложи на опонентите си да направят заедно експертно правителство до декември, на което „партиите на протеста" – „Има такъв народ", „Демократична България" и „Изправи се! Мутри вън!" отказаха.

 

От думите на министър Захариева стана ясно още, че ГЕРБ не се притеснява нито от експертен кабинет, нито от предсрочни избори.

Станете почитател на Класа