Тез' червени домати... на борба с коронавируса

Тез' червени домати... на борба с коронавируса
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    04.04.2021
  • Сподели:

Един професор по инфекциозни болести и добре да живее, все има риск да попадне в някой щаб и оттам нататък да се наложи да дава мъдри съвети за борба с вирусите в условията на световна пандемия.

 

И точно по тази аксиома симпатичният проф. Тодор Кантарджиев с изразителните физиономии става част от българския НОЩ, след което започна да споделя своите възгледи за профилактика срещу коронавируса.

 

Сред тях се оказаха лимон, натопен в сода, джинджифил, натопен в лимон, и лимон, натопен в лимон.

 

Последните му насоки пък гласят, че доматите и доматения сок също са страхотни, особено в дните около ваксинация.

Ако въобще сте успели да стигнете до ваксинация след опашките в "зелените коридори", чакането за ваксини като за банани и борбата с дигиталния портал, която по мнение на изпатили си от него е сравнима с това да хакнеш НАП, даже май последното било малко по-лесно.

 

Хайде на кулинарен Джихад срещу заразата

 

Професорът пък ни подейства като истинско вдъхновение и затова решихме, че по неговите насоки можем да съставим кратък и сбит кулинарен наръчник за защита от коварния вирус. Ще обогатим неговите насоки и ще ви предоставим бързи-лесни-вкусни идеи за истински Джихад срещу COVID-19.

Ето какво имаме предвид...

 

Блъди Мери - враг номер едно на коронавирусната междуселищна система

 

Нека сме честни, проф. Кантарджиев, чист доматен сок и децата не пият. Големите пък не обичаме питие с вкус на гаспачо, но без екстрите, присъщи за гаспачото. Затова съчетаваме полезното с приятното и си правим едно голямо Блъди Мери, в което не пропускаме да добавим и 50 милилитра вектор водка.

Доматеният сок отпуска кръвоносните съдове, казвате, но пък водката отпуска всичко и всички. Както са казали специалистите, алкохолът убива нервните клетки и остават само спокойните. Хайде, наздраве, и корона чао!

 

Шопска салата и доматът като пирон в ковчега на COVID-19

 

Само домати не се ядат, затова в България към тях обикновено почти инстинктивно се нарязват и краставици, чушки, сирене и магданоз. Вярно, от Балкантурист едва ли са подозирали, че ще създадат такава вездесъща класика, камо ли че тя ще се използва като мощен имуностимулатор, но понякога стават и такива изненади в българските паранаучни среди.

 

Тараторът с повече чесън - диверсия срещу "китайския вирус"

 

Покрай маските забравихме за огромна част от предразсъдъците, а и започнахме да загърбваме и за етикета. Така личните предпазни средства, съчетани с безпаметен хоум офис, създадоха чудесен повод да поглъщаме чесън още от обяд и да не се притесняваме, че някоя нежна душа ще припадне от дъха ни.

С цел да гоним вирусите, бацилите и натрапниците ядем толкова чесън, че Едуард Кълън успява да разлюби Бела Суон ей така, само като усети аромата. И понеже чесънът, подобно на доматите, трудно се яде абсолютно самостойно, го комбинираме с друг имунен еликсир - киселото мляко.

А който яде кисело мляко и има ваксина БЦЖ се води почти недосегаем.

 

Сушито - скритият коз в ръкава

 

Проф. Кантарджиев е прав - трябва да се яде пустия джинджифил, за да сме здрави, бодри и безкоронавирусни. Джинджифилът е нещо като екзотичен събрат на чесъна, който докарва зловещ дъх, странно ободряване, парене в носа и носоглътката и нерядко води до забавни звуци в стомаха, но пък осигурява имунитет като три дози от най-желаната иРНК ваксина.

 

Проблемът е, че поглъщането му понякога е крайно недоброволно, а вируси не се борят с насилствени действия, особено в България, където властва Българският модел. Затова нашият съвет е да си поръчате екстра солен сет суши, покрай който съвсем спокойно ще погълнете половин буркан джинджифил и още толкова уасаби.

Комбинацията отпушва чакрите и отваря третото око, а след нея можете да повторите ритуала с Блъди Мерито - ей така, за всеки случай...

 

 

Евгения Минчева

 

 

Станете почитател на Класа