Любовници, блондинки и гърди: особености на българския хумор

Любовници, блондинки и гърди: особености на българския хумор
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    30.03.2021
  • Сподели:

Знам, че е повод за гордост човек да няма телевизор и да не гледа телевизия, а вместо това да чете Солженицин и да бъде себе си, но аз имам телевизор. И понякога гледам телевизия. Предимно Animal Planet и Baby TV, но не само.

 

И докато телевизионният поток снощи течеше за фон на вечерното парти чистене, от екрана ме призова "Забраненото шоу на Рачков", където певицата Тита говореше за циците си. И Рачков говореше за циците ѝ. Обсъждаха как се спи с големи цици, как се тича с големи цици и как е по-лесно жена с големи цици да поднася извинение, защото просто ги изпъчва тия големи цици и мига с очи, и всички ѝ прощават всичко. Изобщо хахо-хихи, голям смях. Такъв смях, такъв хумор, такова шоу, такъв стил и забава, припаднах от смях.

 

Има си някои традиционно забавни теми, на които българите се смеят с глас, а всички знаем, че смехотерапията решава всички проблеми. Нека видим кои са хумористичните лайтмотиви на българския ефир, с които просто няма как нещо да се обърка.

 

Цици

 

Както стана ясно, това е много смешно. Ако сте следили внимателно забавния жанр у нас, може би вече сте забелязали, че жените са по-смешния пол. Те имат гърди, имат месечен цикъл (гостите от Червен бряг, хахаха), по-тъпи са, не могат да паркират, режат салата за ракията на мъжа и като цяло просто са си смешни. Когато тичат и гърдите им се мандахерцат нагоре-надолу, околните се хилят до посиняване. Когато се затруднят да паркират колата си, мъжете наоколо колабират от смях.

 

А жените в ПМС... уау. Това, че преди цикъл са нервни, лоши и тъжни, е толкова смешно, че просто няма как тази смешка да не се вкара във всеки трети сюжет на комедийно предаване. А шегите за колежки? Величествено оригинални са. А комшийките... леле мале. Но най-смешни, разбира се, са гърдите. Рачков каза още, че гърдите не хранели само бебетата, ами и жените. И не само ги хранели, ами и джипове им купували. Което било супер, но не трябвало тия гърди да се движат един метър пред жената. На някои жени, за да маневрират в стаята, им трябвал парктроник. АХАХАХАХАХА.

 

Тъщи и свекърви

 

Знаете ли мъжете как обичат тъщите? Като торти! Студени и със свещи! Давам ви минута почивка да се успокоите от пристъпа на задушаващ смях и продължаваме нататък. А знаете ли, че двама приятели като си говорили и единият казал на другия, че в събота със сина му ще пускат хвърчило-дракон да лети и другият отговорил на единия, че и него го чака нещо подобно. Щял да изпраща тъщата на летището. АХАХАХАХА.

 

Любовници

 

На Цветомир Иванов никога няма да му омръзне да се заиграва с темата за любовниците. Забавното предаване "Семейни войни" изобилства от въпроси от типа на "Ако жена ви ви позволи да имате любовница, от коя държава ще е тя?". Чухте ли около 8 март шегичката "Идва 8 март, изненадай жена си, запознай я с любовницата"? Толкова е забавно, че искам да си го татуирам, след което да си направя ритуална публична трепанация.

 

Блондинки

 

На българския зевзек, но и на българския интелектуален хуморист явно никога няма да им омръзне да се шегуват с русите жени, които по презумпция са тъпи. Чували ли сте как две блондинки си говорели и едната казала на другата "Значи, муцка, мога да си представя някак си как щъркел носи бебе, ама паяк да вдига кола... това акълът ми не го побира...".

Спокойно, дишайте дълбоко. И този взрив на смях ще утихне.

 

Тоалетен хумор

 

Няма как. Всичко, което идва от долницата на човешкото тяло е достатъчно забавно, за да осигури стабилен рейтинг и на най-долната кабеларка. Пръдни, екскременти, повръщане...от смешно по-смешно. Ако сте комедийно предаване и се чудите как да накарате публиката си да хълца от смях, поканете известен човек, който да разкаже за преживян инцидент с фекалии. Никой няма да остане разочарован.

 

Сексуални закачки

 

Съжалявам, че отново ще спомена Цветомир Иванов, но преди време мернах как се приближава към жена-участник в "Семейни войни" и я пита с намигане "А мога ли да те попитам защо ти викат Петя Катерицата?". Такъв смях падна в студиото... И изобщо пикантните, пиперливи, сочни сексуални намеци в държава, в която #metoo е женска тъпотия на разглезени актриси отвъд Океана, са вечно актуални. Потупвания по дупето, демонстративни погледи в деколтето, секси намигания, ах, как хубавичко ще се посмеем.

 

Хуморът, приятели, е сериозна работа. Хуморът изисква висок интелект, добър стил, просторен светоглед, философска закваска, голяма доза меланхолия и дори, бих казала, талант. Някои от най-смешните хора на света са ползвали хумора като художествена психотерапия, с която да канализират огромната тъга в себе си. Някои от най-смешните хора на света са построили своя хумор върху останките от живота си, белязан от трагедии. И плоският, елементарен, сексистки хумор, с който ни занимават от екрана, е обиден за паметта им и за всички, на които не им е смешен фактът, че жените притежават цици.

 

Хуморът далеч не е за всеки и далеч не всеки трябва да посяга към него. Защото изливането на кофти хумор е по-трагично и от най-драматичната Шекспирова трагедия. Съдбата на Ромео и Жулиета е разтърсваща, но в това как Димитър Рачков и Тита подтичват с естествени и съответно изкуствени гърди рамо до рамо, има една вселенска, екзистенциална тъга, която може да събори и най-позитивния човек и да извика сълзи и от най-веселичкия дехидратиран клоун.

 

Дано някой ден стереотипите ни се поразчупят и това се отрази и на смешките. Дано някой ден разберем, че смешните хора не са тези, които се смеят. А дано, ама надали, както казала Айше, когато Манго я предразположил към първата брачна нощ с "А дано си девствена". ХАХАХАХА.

 

 

Цветелина Вътева

Станете почитател на Класа