Алексей Петров: България е терен на сблъсък на спецлужбите на Русия и САЩ

Алексей Петров: България е терен на сблъсък на спецлужбите на Русия и САЩ
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    22.03.2021
  • Сподели:

България със своеобразната си роля на Балканите и в Черноморския регион и като член на Европейския съюз и НАТО императивно е обект на засилен разузнавателен интерес от Руската федерация

 

"България днес е това, което някога е била Германия, а именно - терен на сблъсък на специалните служби на Русия и САЩ".

 

Това мнение изрази в студиото на „Здравей, България” на Нова телевизия бившият съветник в ДАНС и обвинен, а впоследствие оправдан като ръководител на престъпна група Алексей Петров.

Той коментира шпионския скандал, довел до ареста на шестима души за шпионаж в полза на Русия. След съдебния заседания, продължили цяла нощ, военният съд остави в ареста петима обвинени. Един от групата направи самопризнания и бе пуснат под парична гаранция още в деня на задържането му..

„България със своеобразната си роля на Балканите и в Черноморския регион и като член на Европейския съюз и НАТО императивно е обект на засилен разузнавателен интерес от Руската федерация. Това, което видяхме, е класически шпионаж като по учебник - с инструктажа, с групите и с резидента”, коментира Алексей Петров.

 

 След съдебния заседания, продължили цяла нощ, военният съд остави в ареста петима обвинени. Един от групата направи самопризнания и бе пуснат под парична гаранция още в деня на задържането му..

 

Според Петров освободеният е човекът, съдействал на разследването.

 

"Неоспоримо доказателство, че човек краде и продава информация е, че този даден човек снимаше с телефона си. Аз го виждам в затвора за дълго време и така е редно. Става дума за професионалист, които е извършил голямо предателство спрямо страната си", категоричен бе Петров.

 

Tой посочи отново, че България е най-значимата зона в Черноморския регион, на Балканите и на това се дължи разузнавателният интерес като прогнозира,  че подобни акции ще има и в бъдеще.

 

 

Станете почитател на Класа