С муцуна в салатата

С муцуна в салатата
  • Публикация:  Classa.bg**
  • Дата:  
    26.01.2021
  • Сподели:

Аматьорите погрешно си мислят, че махмурлукът е обикновено главоболие. Временно неразположение. Чат-пат – аритмия. И разни други физиологии.

 

Не, уважаеми трезвеници, махмурлукът е нещо повече – махмурлукът е душевна травма, гърч на съвестта, болезнени опити да си припомни човек какво точно е ставало вчера и още по-болезнени спомени от предишни грехове. Съчетани с многократната клетва „Никога повече”!

 

Е, ще възразите, че и вие сте го изпитвали – след прочита на сутрешната преса. В която нищо, станало вчера, не е същото, което си спомняте.

 

Хайде, вземете, да речем, „МОНИТОР” и изстрадайте информацията „Жена пред нервен срив заради съобщенията за носене на маска в автобуса”: „Всяка сутрин в автобуса чувам 33 пъти съобщението за носене на маски. Когато се връщам, отново го чувам 33 пъти, което е абсурдно. (…) Главоболиетоми започна от две седмици. Вече откачам, когато чуя записа. Цялата съм в нерви – преди и след работа”…

 

Дано някой пъргав адвокатин не прочете изповедта на нещастната пътничка – като нищо ще смъкне някой лев от градския транспорт заради психически тормоз!

 

В дните преди встъпване на длъжност на новия американски президент старият намери неочаквана подкрепа в лицето на депутата Георги Марков – „Г-н президент Тръмп, ТРЪМПИЗМЪТ ще е вечно жив! НЕ СЕ ГАСИ ТУЙ, ЩО НЕ ГАСНЕ! Обикаляйте страната, за да не Ви затворят устата – Вашите избиратели имат нужда от Вас! Синът Ви Доналд Тръмп-младши е с Вас. Той е 30 г. по-млад от Байдън, времето е негово.”

 

„24 ЧАСА” съвестно е цитирал фейсбук публикацията на г-н Марков, като е спазил дори излишните главни букви насред текста. Към казаното от народния ни представител няма какво да се добави освен предупреждението на „СТАНДАРТ” „Кои са най-опасните алкохолни комбинации”.

 

Казано накратко – всичко в комбинация с бира! Особено – водка! Разбира се, и виното, и текилата не са никак за пренебрегване, но единствено водката ви гарантира събуждане с лице в салатата!

А пък комбинацията на вино с бира „осигурява класически махмурлук, който ще ви накара да пожелаете да сте умрели предната вечер”.

 

Нещо като „Трагично влюбената в Борисов Мая Манолова сипе заплахи към ПИК. Виж какво, бабет…”. Агенция „ПИК”, разбира се. С огнено слово тя разбива традиционния си опонент – Мая Манолова: „Въпреки целия ти фасон, все си в кучи отвор (…) Ще ти припомня твоята „визитна картичка” – дезинформационна гнъс № 1 „Информиран.нет” на приятелчето ти и коалиционен партньор Бабикян. Твоят официоз, партийният орган на „Нагъзи се.бг” (…) Докато останалите сме „мафиоти”, „подлоги на мутрата”, „изверги”, „духачи, които правят гърленки”, „педали”… Българският език и българската журналистика не са падали чак до такова дъно.”

 

Което си е право – право си е, не са. Но до изборите има още време – дъното може да се окаже и доста по-надълбоко, отколкото сме си представяли!

 

Румен Белчев

 

Станете почитател на Класа