Газ до ламарината: 7 правила да шофираш като Истински мъж

Газ до ламарината: 7 правила да шофираш като Истински мъж
  • Публикация:  Classa.bg**
  • Дата:  
    15.01.2021
  • Сподели:

Онзи ден на моста при "Симеоновско шосе" се нанизаха осем автомобила във впечатляваща верижна катастрофа.

Пътните инциденти са нещо, което едва ли някога ще можем да избегнем напълно, дори ако всички автомобии са автономни, а всички шофьори - роботи. В случая пътната настилка е била силно заледена, но това не е единствената причина за катастрофата.

 

Газ до ламарината: 7 правила да шофираш като Истински мъж - Webcafe.bg

 

Защото ако повече шофьори уважаваха спазването на дистанция, не само в хипермаркетите, а и на пътя, можеше щетите да са по-малки или да няма пострадали.

 

У нас обаче почитането на Закона за движение по пътищата масово се счита за проява на безхарактерност, а излишното вторачване в пътната обстановка - за наличие на женски полов орган на мястото на сърцето.

 

Газ до ламарината: 7 правила да шофираш като Истински мъж - Webcafe.bg

 

Така че, ако сте истински мъж и безсмъртен шофьор, не се притеснявайте за нищо. В крайна сметка, качвайки се в колата вие не само искате да стигнете до където искате да стигнете.

 

Добре е и да покажете на всички, че сте бог на пътя и шеф на света.

 

Затова сме подготвили няколко семпли правила за зимно шофиране, с чието следване на всички наоколо ще им стане ясно кой командва парада.

 

Газ до дупка и спирачка до ламарината

 

Няма лед, няма мед. Прекомерното съобразяване с метеорологичните условия и пътната настилка е за слабаци. Добре е да отпрашвате от светофарите бързо, да поддържате скорост от минимум 80км/ч и да набивате спирачките рязко и решително.

 

Освен това, ако потеглите скоростно на заледен път, колата ще заръмжи, гумите ще се завъртят на едно място и околните вероятно ще се впечатлят силно. Може и някой от другия пол да се възбуди. Ако не може да отлепите, просто дайте още газ. Все някога ще стане.

 

Резки движения и бързи маневри

 

Бавната работа - срам за майстора. Превърнете колата си в грамадна шейна като натиснете рязко спирачката, докато сте на заледен път, и наблюдавайте колко шеметно ще се приближите до предния автомобил. Направо като на филм. Не се притеснявайте, ако околните шофьори ви псуват. Всеки има право да бъде смотан.

 

Летни гуми, разбира се

 

Според закона използването на зимни гуми и вериги е задължително, когато на пътя има сняг и лед. Не сте длъжни обаче обезателно да сменяте гумите през зимата, нито има определени дати за това. По принцип всички специалисти (производители, търговци, водачи с дълъг стаж, пътни полицаи) препоръчват гумите да се сменят според сезона. Но не е необходимо да се вслушвате в съветите им.

 

Гумата си е гума и те, производителите, само искат да печелят пари. Затова са измислени летните и зимните гуми. Реално, дали е лятна, зимна или презерватив, няма голямо значение. Карайте си с каквото имате, ако се хлъзнете и не може да спрете, отпред все ще има друга кола. Или дърво. Или пропаст.

 

На сняг или на слънце, карането си е каране

 

Може да сте чували, че някои шофьори се съобразяват със сезона и пътната обстановка. Е, това са слабите шофьори. Дори да има сняг или лед, карайте си спокойно, все едно сте на крайбрежния булевард в Ел Ей през юли. Взимайте завои на сняг с 90км/ч, лепете се за предните коли, спирайте рязко и се гмуркайте в аквапланинг със смелостта, с която 19-годишен дрифтър без книжка се върти на оживено кръстовище.

В крайна сметка, какво толкова може да стане?

 

Никакъв мигач никога

 

Мигачът е за хора със слаби сърца и нерви 'лабави. Пичовете не изпитват страх. Ето, в Куба никой не ползва мигач. Защо да ползвате и вие?

 

Слаломирайте агресивно от лента в лента, без никакъв светлинен пътепоказател, и псувайте на сръбски нещастниците, които са достатъчно арогантни, че да ви свирнат с клаксона. На извънградски път задминавайте другите рязко, без мигач, разбира се, и се смейте с широко отворена уста в лицата им, докато го правите. Съдбата обича смелите.

 

Не чистете автомобила си

 

Като видите как след снежна нощ съседите ви започнат да се суетят около колите си с лопати и четки и щателно да разриват снега, не се ли изпълвате с едно особено парещо презрение? Що за човек си губи времето в чистене, като може просто да поразрине, да позабърше небрежно стъклата и фаровете и да отпрашва към залеза?

Спокойно и гордо носете върху покрива на колата си два тона снежна маса и като спрете (рязко, разбира се) на първия светофар, изсипете масата върху шофьора зад вас. Има известен риск временно да го заслепите и да се удари във вашата кола, но който е отзад винаги е виновен, нали така? Така че нямате грижи.

 

Всичко е точно. Супер сте.

Webcafe

Станете почитател на Класа