Късметите за баницата: Нова година без карантина

Късметите за баницата: Нова година без карантина
  • Публикация:  Classa.bg**
  • Дата:  
    02.01.2021
  • Сподели:

Традицията повелява на 1 януари да похапнем... да, и шкембе, но по-традиционна е новогодишната баница.

 

Не толкова обичайни обаче ще са новогодишните късмети. Или поне на изтърканото "здраве" вече ще се гледа доста по-различно. Така на когото се падне Здравето, ще се смята, че щом е доживял до 2021-ва, току-виж посрещнал и следващата Нова година в чудесно здраве.  

 

Новогодишните късмети за баница на Brato.bg за 2021 година -

 

Ако не всеки може да замеси тесто, да завърти собствени кори и да ги натъкми в тавата като истински спец (баба), то всеки може да сътвори няколко късмета.

 

Ето какви са "трендовете" за късмети в баницата след една година, в която преосмислихме здравето, срещите с приятели и пътуванията.

 

1. Нова година без карантина

 

Има рима, има и логика. "Новата година без карантина" включва в себе си и личното здраве, и здравето на околните, които са имали късмета да не дадат положителен тест за коронавирус. Което значи, че всички дружно ще избегнем това омразно преживяване карантината.

 

2. По барове и кафенета да ти е късметът

 

След като не ни отпуснаха и два часа повече в хотелските ресторанти в празничната нощ, и след дългата суша преди това, да поискаме отново да се срещаме в барове, кафета и ресторанти си е почти естествено. Такъв късмет обобщава почти всички копнежи по връщането към нормалността.

 

3. Купони горещи и приятелски срещи 

 

Дори и да не се падне като новогодишен късмет, повечето копнеем през 2021-ва да се виждаме редовно, напоително и напълно безопасно с приятели. От което следва и повече сямях, купон и сладки приказки... И изобщо всичко онова, от което предходната година така безогледно ни лиши.

 

4. Ваксина до амина, зелен паспорт за чужбина/За много ваксини!

 

Тънък начин да разширим забавилата се кампания относно ваксините сред най-близките. А и да си пожелаем повече пътувания, защото по всичко личи, че съвсем скоро, за да се качим в самолет или да минем граница, ще ни е нужен документ, че сме "чипирани".

 

5. Имунитет и берекет

 

Здравето си остава важно, но още по-важно стана да си пожелаваме имунитет. Разбира се, срещу COVID-19, разбира се, дълготраен, и разбира се, срещу всичките му щамове, разновидности и мутации. И по възможност без да сме разбрали, че сме го придобили. Което си е почти равносилно на безсмъртие. Берекетът ще дойде след това по подразбиране.

 

6. Курс мини, работа си намери

 

Истински късмет през тази година ще е човек да си намери работа. Така де, икономическа криза и какви ли не финансови бедствия ни очертаха експертите. Та, да се надяваме, че работа можем да видим поне... в новогодишната баница.

 

7. Ласките да са реални, не виртуални

 

След бума на порносайтовете, Zoom срещите, онлайн запознанствата и схващанията в китките, е време да си пожелаем повече лични срещи, "очи в очи", така да се каже. След дълги разговори в нета, през тази година е време да се разкрият лицата зад аватарите. И да се надяваме да е онова, което сме си представяли, за да продължи и на живо.

Сега грабвайте химикалката и пишете късмети, преди някой да ви е изпреварил по оригиналност. И се надявайте някой все пак да направи баница.

Станете почитател на Класа