Правилните и неправилните коментари за мача

Двама познавачи на Пулев за поражението му

В споровете за мача Джошуа – Пулев често се чуват забележки, че неспециалисти не могат да коментират боя.
Тук са цитирани два кратки коментара на специалисти по Пулев.

 

Боксьорът Свилен Русинов и Андреа. Снимки: От екрана на Нова тв

 

Боксьорът Свилен Русинов е единственият българин, изправял се и срещу двамата братя Кличко. От Владимир губи с 1 точка, но побеждава Виталий. Русинов е бивш европейски шампион, световен вицешампион и бронзов медалист от олимпиада:

 

„…Класата на Джошуа е много по-голяма. Приятели сме с Кубрат, не искам да ми се сърди, но истината е, че направи доста пропуски в самия мач. Нямаше сила, мощност, беше страхлив – в смисъл, че не смееше да атакува, може би, за да не се случи това, което стана в 9-ия рунд.

Не може с разходки до Зъбчето и с 10 пробягани километра да се подготвиш за такъв мач. Джошуа спечели и с тактика. Кобрата не обърна внимание на неговия уникален десен ъперкът, а с него Антъни нокаутира и Кличко. Освен това зад Джошуа стои екип от 15-20 специалисти, а при Кобрата са двама души.

Не видях голямо желание за победа, а това беше последен шанс за него. Това беше мачът на живота му. По-добре е след този мач да помисли дали трябва да продължава да се боксира. Получи доста тежки удари от Кличко и Джошуа, които са вредни за неговото здраве.“ (Свилен Русинов пред Нова тв).

 

Какво казва най-голямата познавачка на Кубрат Пулев – Андреа:

 

„Беше хладнокръвен, беше много подготвен, беше много спокоен и това е много важно в спорта и в бокса. Така мисли по-правилно и има много добра преценка. Той имаше абсолютната преценка, прецени няколко пъти Джошуа и то си пролича как го нацели. Подготовката е много важна, но късметът също играе голяма роля. Той наистина се представи уникално. Аз съм много горда с него. Мисля, че цяла България трябва да се гордее с него. Три пъти вече е претендент за световната титла. Той доказа, че за българите няма прегради…



Много се гордея с него. Той се би лъвски. Доказа се, че е по-добрият от двамата. Просто нещата бяха на шанс. Издържа толкова много рундове. Според мен, имаше 2-3 пъти, в които така го разлюля, че Джошуа беше нокаутиран…
Всички българи трябва да го по подкрепят!” (Фолк певицата Андреа пред бТВ).

 

 

Станете почитател на Класа