Чудеса по Нашенско

Покрай микроистерията около вируса, чието име не бива да се споменава, чудеса започнаха да се случват по нашенско. Изведнъж някой се сети, че гласът народен бил и глас Божи, макар отвреме-навреме да звучал лумпенски, та парламентът гласува фундаменталното решение, че „Вече може референдуми и за промяна на територията и държавното устройство”. Според „24 ЧАСА” решението е прието със 124 гласа при необходими 121.

Очакваме Созопол да обяви референдум за присъединяване към Гърция!

Чудесата не свършват дотук – от „ТЕЛЕГРАФ” пък научаваме, че „14 години по-късно пак оправдаха Вальо Топлото за присвояване на 4,5 млн. от парното”. Остава въпросът защо гнявиха човека из арестите, след като според Софийския апелативен съд „от началото на разследването няма нито преки, нито косвени доказателства, които да подкрепят обвинението”. Но – да приемем, че и това е чудо.

Чудо дирят не само нашите редакции – лондонският „Мирър”, цитиран от „24 ЧАСА”, е изровил поредното пророчество: „Ванга предрекла коронавируса на Доналд Тръмп”. По-добре щеше да бъде да изровят пророчеството кой ще бъде избран, но очевидно си го пазят за по-близки до изборите дни.

А като си говорим за избори, няма как да подминем изборите в столетната БСП –„УИКЕНД” направо размазва от кеф читателите си (влизаме в стила на седмичника) с политическия си коментар, започващ така: „Шест кокошки съм заклала, руйно вино съм наляла, гащите съм си опрала…” И така нататък, за да се стигне до заглавието „Колко кокошки закла Корнелия Нинова?”. Анализът на данните от гласуването е главозамайващ и приключва отново с гащи – само че партийни: „Въпреки праните гащи нещата в столетницата повече от вероятно ще стават все по-оцапани”…

За малко да се оцапа работата и в мъгливия Албион, където „Дайър от Тотнъм излезе по нужда и вкара дузпа за Челси”. Така е видял нещата „ТЕЛЕГРАФ”. Бяхме чували за гол от съблекалнята, но за дузпа от тоалетната – за първи път. Очевидно английският футбол е много по-напреднал от нашия.

За доброто ни настроение и оптимизма ни се грижи „БЪЛГАРИЯ ДНЕС” със „Звезди хранят от прасе до чинчила”. Текстчето, придружено със снимки на домашните любимци, умилява, но най-трогателни са редовете в прослава на любимия ни премиер: „Ахмед Доган пък бе известен с красивите си пауни, които отглеждаше в Сарая, и признанието на премиера Бойко Борисов, че подареното на Сокола от него куче видяло сметката на екзотичните птици.”… Дотук – нищо ново, стара новина. Но новата дебне зад ъгъла – „Самият Борисов пък се слави като родоначалник на породата българска овчарка, която дори пребори за световно признание”.

Досега не знаехме от каква порода е премиерът – ето, пише ни го черно на бяло!

А за всички, които се колебаят дали да вярват на докторите, или в световната конспирация, „ТРУД” публикува съветите на д-р Румен Бостанджиев: „Редовният секс пази от вирусни инфекции”.

Не е уточнено дали последователите на съвета трябва да носят маски или не – очевидно това си остава техен проблем.

А наш проблем е дали да вярваме на всичко, писано по вестниците, или да обърнем направо на кръстословицата.

 

 

Румен Белчев

 

Станете почитател на Класа