Проф. Константинов: Северна Македония краде остатъка от историята ни, благодарение на резолюцията

Изказванията на президента Румен Радев за манипулации сриват доверието в изборния процес и има риск да заприличаме на САЩ. И двамата кандидати там са казали, че ако загубят изборите, няма да признаят резултатите.

„Решението за гласуване с машини и с бюлетини е взето. Всички трябва да направим така, че изборният процес да мине успешно. По най-ниски оценки 200 000 души не са докосвали компютър или подобно устройство и те сега тепърва трябва да се учат какво да правят на вота".

Това заяви проф. Михаил Константинов пред БТВ.

„В България сме произвели над 30 избора с хартиени бюлетини. В много малко секции сме имали касиране на изборите. Изказванията на президента Румен Радев за манипулации сриват доверието в изборния процес и има риск да заприличаме на САЩ. И двамата кандидати там са казали, че ако загубят изборите, няма да признаят резултатите. До там се докарахме заради подобни приказки и у нас. Да се говори предварително, че изборите са манипулирани, е безотговорно. Глупаво е да се променя Изборния закон в навечерието на избори. Начинът на гласуване обаче не е толкова фундаментален. Ще е несериозно, ако се въведе нова изборна система", коментира математикът.

„В момента македонците крадат остатъка от българската история, благодарение на резолюцията. Виждаме как с дребни партийни боричкания разрушаваме държавата. ОМО „Илинден“ е обявена за незаконна. Като ни натиснат отвсякъде, ще видим какво ще правим със Северна Македония“, коментира проф. Константинов.

 

 

 

Станете почитател на Класа