Тримесечното отчитане на тока - сериал без край

По всичко личи, че мелодрамата „Да има или не тримесечно отчитане на тока“ няма скоро да свърши, а повторна победа затова е на път да вземе чешкият персонаж. Дали и как ще стане това обаче българският опозиционер и шеф на енергийния регулатор Константин Шушулов едва ли ще дочака.
Причината? След неколкостотин серии борба с чехите и една наложена санкция (обжалваща се в съда) идва ред на уважаемия професор да се оттегли от поста си. Това ще стане след месец.
Така развръзката на драмата „ЧЕЗ“ за Шушулов вече се вижда. Може би със задоволство човекът ще може да си отдъхне най-накрая и няма да се конфронтира с журналисти, „на които не бил случил през мандата си“, както той сам се изрази.
Да му мислят чехите на какъв експерт ще случат след това, за да запазят тримесечното отчитане. Кой ще застане зад кормилото в регулирането на енергийния и водния сектор и как той ще бори героя в опита му да спаси точно този начин на калкулации и плащане, предстои да видим? Да не забравяме, че остава в сила постановлението на ДКЕВР да се прекъсне това отчитане и ЧЕЗ да процедира както другите две ЕРП компании - ЕОН и „И Ви Ен“.
А дотогава на обикновения енергиен потребител не му остава нищо друго освен чинно да си плаща сметките към доставчиците, които и без това не са малки.

Станете почитател на Класа