Да дойдат ловците на митове!

Неделя

Забелязал съм, че най-прекият път да станеш от добрите, е да бъдеш уволнен от лошите. Блажени изгонените, тяхно е Царството небесно. То властта да назначаваш все от лукаваго идва. Така че е въпрос на време да станеш мъченик, след като ти бият шута от където и да е.

Казвам това, понеже нямам търпение Цветанов да изхвърли Горан Благоев от партията си и блудният водещият отново да се завърне в редиците на онеправданите и чистите духом. Липсва ни. Макар че щом веднъж вече е повярвал в Цецо, май прави ще излязат ония, дето се съмняваха що за вярващ е като цяло. Може и аз да греша, знам ли.

Нови лица трябват в политиката, затова Цветанов вече е с брада. Важното е здраве да има. Ето, във Военноморското училище предвидливо си взеха Мутафчийски за доктор.

Да не дава Господ (Посейдон) да го ползват, както се казва. Че ще ги затвори в името на хонорис каузата си и край с "онзи див копнеж по Филипините, по едрите звезди над Фамагуста".

Понеделник

Вярно ли е, че Караянчева умозаключила, как нивото на язовирите спаднало, понеже по-често сме си миели ръцете? Питам, защото ако е така, това е доста сложна каузална връзка за нея и следователно сме свидетели на мисловно израстване.

За язовирите - иди-дойди, но нейното нивото очевидно се вдига. Освен това може и да се окаже права. Ако не използваме водата, няма да имаме проблем с количеството й. Не е ли така?

Обаче представяте ли си какво щеше да стане, ако ни бяха заръчали да се къпем по-редовно. Уви, Дискавъри засега не проявяват интерес към водните ни перипетии, та Бойко пробва да ги примами със сухопътните.

Магистрала "Хемус", вика, била такова инженерно чудо, че трябвало да я снимат обезателно. Пък те вече да си преценят за кое предаване ще е материалът: "Строежи извън цивилизацията" или "Какво може да е това".

Вторник

Независимо от всичко днес е празник. Денят на Независимостта. Налага се пак да си спомняме историята, което никога не е в полза на съвремието. Г-жа Караянчева пак е в светлините на прожекторите, но този път мисловният й поток е заглушен от скандирания. Не одобрявам.

Тихо, може да има инфо за водата; така или иначе независимостта грам не е нейната тема. За вечерта е планирано "Велико народно въстание 3", но като всяка поредица, продълженията са по-слаби и привличат по-малък зрителски интерес.

Само с номериране на името няма да стане, но никой не ме пита. Под обсада е старата сграда на парламента. Тая, на която барем от кумова срама пишеше "Съединението прави силата". На новата не са се морили със слогани. За всички е очевидно, че е излишно. Никой не ги чете.

Сряда

На бившият партиен дом му намерихме предназначение криво-ляво. Но с бившия мавзолей още се чудим как да подходим. Липсата му отвори естетическа празнина. Нужно е на това място пак някакво масивно изкуство да турим. Но разбира се в духа на новото време.

Подготвя се инсталацията "Един човек". Ще представлява едра фигура, но този път във вертикално, не в хоризонтално състояние.

Можете да си проектирате върху нея каквото искате и да си представяте кой е човекът. Големец някой ще да е. Дето само от екрана на телевизора го виждаме. Но драматично самотен. Или просто социално изолиран.

Ваша работа как го възприемате, в това е изкуството. Единият човек от Мадрид, дето и той се пробва да ни поуправлява малко, подкрепял протестите. Да, добре, както вика Доган. От бившите министър-председатели само Виденов не съм го чул още какво мисли за оставките.

Четвъртък

Борисов пак е на път. Бяга от шума на големия град и оглежда нови локации за Дискавъри. Няма ли кой там да се сети да заснеме историята ни с Турски поток? Направо ловците на митове да дойдат.

Междувременно е подадена информация за онези снимки. Някаква "прекрасна госпожа" ги нащракала в отсъствие на премиера. Ако сънят му го броим за отсъствие, да знаете, пропуснал е бая международни форуми, подремвайки на стола.

Или викате, това, дето спи на леглото, е инсталацията "един човек" с проектиран премиер отгоре. Вижте обаче парадокса. На дамата, дето го прецака, й вика "прекрасна госпожа", а Цвета Караянчева, лоялна до немай-къде и прочее, я нарича "проста кърджалийска *****".

А иди го разбери Бойко с жените. Иначе Радев я бил пращал тази. Ама, г-н Борисов, ако спрат госпожите да идват при вас по собствено желание, значи наистина е време за оставка.

Петък

Пак Цветанов изгрява на хоризонта. Искам да кажа: на телевизионния екран. Спретва убийствено остра критика на ГЕРБ. И ти ли, Бруте?! О, забравих, че за републиката го правиш.

Та мислел той да напусне партията, още преди да я създаде; толкова принципен бил. Обаче себеотрицателно се гърчел в обкръжението на тиранина, за да го следи отблизо. Иначе не бил свързан със следенето от близо.

Вас не ви ли е малко яд, че Искра Фидосова още навремето не създаде нов проект, морален антипод на тези, които я изгониха от топлото й местенце. Иначе очаквам и самият Борисов рано или късно да напусне ГЕРБ и да се обяви за най-големият им противник от самото начало.

После да направи партия, с която ще ни пази не само от комунистите, но и от гербаджиите. А ГЕРБ без Борисов нека се коалират с който ги вземе. Дори Христо Иванов се назландисва на тая идея.

Имам предложение! Защо ГЕРБ просто не си сменят името? За рестарта на БКП навремето това свърши работа.

Събота

Пак стегнахме щаба, подновяват се и брифингите. Бой последен е този. Може би исках не бой, а Бойко да кажа. С препрана униформа Мутафчийски пак е тук и рестартира партията на изолационистите. Ни мор обещавал, ни на море бил.

Единственият човек, назначен от Борисов, на когото демократичната общност все още има доверие. И друг път съм изразявал опасения, че здравето на тая общност е крехко, а паметта й - неуслужлива. Тя, милата, така и не повярва докрай в площадния имунитет.

Пълна е с хора, които само преди няколко месеца бяха готови да гласуват за генерала от благодарност, че ги пази. От вирусите. То или са те, или са комунистите, дето все ни дебнат, за да ни унищожат.

Никой не отчита, че и двете отдавна са плъпнали сред нас. Иначе бъдещето принадлежало на младите. Как плашещо звучи това в сезона на грипа, а?

Станете почитател на Класа