БСП бори неонацизма, а се качи в лодката на ултрадесните

Елитът на БСП се събра днес за своя 50-ти юбилеен Конгрес в зала 1 на НДК, която по замисъла на Людмила Живкова е тайната светая светих на култа към Огъня. В духа на тази сакрална традиция изглежда Партията разви пироманско влечение към пожарите. 
Символиката на НДК и проекцията  й върху БСП е изключително интересна тема, но сега да се спрем на настоящия конгрес.
Очарован бях да науча – 

Конгресът на т.нар. левица 

ще приеме Резолюция срещу проявите и настъплението на неофашизма и неонацизма в Европа, както и Политическа декларация за развитието на БСП и приоритетите на нейната политика. Политика, тясно свързана понякога именно с въпросното настъпление. 
Партията действително би трябвало да направи анализ  на смущаващия факт, че на практика се оказа на една страна с ултрадесните в Европарламента, но това няма да се случи, разбира се. 
 Имам предвид, че евродепутатите от БСП 

се скриха като  съсели

при гласуването на  една друга резолюция. Заедно с жарките „патриоти“ от ВМРО Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков, които като представители на управляващото мнозинство би трябвало да бъдат незабавно отзовани за този акт. На техния патриотизъм ще се спрем отделно някой път… 
Да припомним… Европейският парламент прие миналия четвъртък две отделни резолюции срещу властите в Русия и Беларус - първата беше по повод опита за убийство на опозиционния лидер Алексей Навални с осъвременена версия на бойно-отровното вещество Новичок, а втората заради фалшификацията на изборите и садистичното насилие, което узурпаторът Александър Лукашенко използва срещу протеста. Той бе единственият политик, който благоволи да седне на една маса с премиера ни Пламен Орешарски на едно международно събитие преди време, апропо.

Резолюцията срещу Кремъл 

 призова за независимо международно разследване на отравянето на Алексей Навални. 
Тя беше подкрепена от всички водещи политически семейства в Европарламента. Лидерът на едното от тях се въздържа, разбира се. Казва се Сергей Станишев, водач на ПЕС и бивш съветски гражданин. Другите представителите на БСП и тези на ВМРО или не са благоволили да участват изобщо в гласуването, или  също са се въздържали. 
Против резолюцията за Навални

гласуваха основно улрадесните 

Това са френският Национален фронт и немската Алтернатива за Германия, за които се знае, че са финансирани от Кремъл. Те поне го правят за пари, а от БСП се въздържат от пустата любов. 
Фактът, че именно тези сили гласуваха против резолюцията не беше огласен у нас по никакъв начин. Може би, защото информационните ни агенции предпочитат да използват ТАСС като източник на новини за Европа, Америка и други точки на света. 
Евродепутатите призоваха 

да се замразят всички активи на „героите“

 на разследванията на Навални, все хора от най-близкото обкръжение на Путин.
Европарламентът поиска  независимо международно разследване на инцидента  участието на ЕС, ООН, Съвета на Европа. 
Там се казва, че това не е просто поредния случай, а политическите убийства са станали система при управлението на Путин. Което е неоспоримо.
Резолюцията  беше приета със 75% мнозинство, още повече, че руските власти сякаш казват:

„Ние бяхме, нищо не можете да ни направите!“

Те демонстративно отказват Москва да заведе углавно дело за опит за убийство, което нищо няма да й струва.
    Върховният съд на Русия ликвидира партията на Навални,  докато той беше в кома,   властите запечатаха дома му и запорираха банковите му сметки. Какво по-ясно признание?
Те скриха дрехите на опозиционера, иззеха не само видеозаписите, но и сървърите на хотела в Томск, където вероятно е станало отравянето, но истерично отказват дори формално разследване, като лансират в подчинените си медии 

невероятни глупости-

Навални е пил самогон, отровил се е с гъби,  отровили са го от Фонда за борба с корупцията, получил е диабетичен припадък. На най-високо ниво един държавник казва, че Русия никога не е имала Новичок, друг обяснява как е бил унищожен до шушка. 
Иначе Кремъл любезно покани Навални да се върне, очевидно, за да го довършат.
 Депутатите на БСП в Европейския парламент ще дадат отчет за работата си на Конгреса.
Дали ще ги попита някой защо се качиха с една лодка в ултрадесните в Европарламента, не е ли русофобия да опитваш да осуетиш международно разследване за опита за убийство на руски лидер, виден политически и обществен деец.
Няма да ги попитат, там всички подкрепят тази линия .

 

 

Светослав Пинтев

Станете почитател на Класа