Рестартът започва веднага след рекламите

Неделя

С нетърпение очаквам новия сезон. Видяхте ли анонсите? Предстоят срещи с любими герои от познати сериали и формати, но този път в роли, които ще ни изненадат. Заредени с много свежи идеи, обичани водещи, интригуващи участници и куп позабравени нови лица ще предложат на зрителите микс от емоционални преживявания с помощта на опитни професионални сценаристи. Вълнувам се, хора!

Само не ми разправяйте, че всичко това вече сте го гледали. Този път ще е нещо напълно различно, както винаги. Апропо, подобни са очакванията ми и за новия телевизионен сезон. Ох, дали стана ясно, че в началото имах друго предвид? Случват се постоянно обърквания кой какво имал предвид в началото, пък какво излязло после.

Така де, визирах новия политически сезон. С него са свързани всичките ми надежди за промяна в програмата. Очаквайте машинното, не пипайте дистанционното. Рестартът започва веднага след рекламите.

Понеделник

Един от любимите ми сериали открай време е "ДПС на кръстопът". Пак тръгва. Анонсът на предстоящия епизод е на ниво.

Росенец. Почетният хидроинженер Сава е на своя заслужен отдих. Но нещата се променят. 66-годишният мъж разбира, че е обект на неочакван интерес. Да, добре, казва той, докато полива розите си. Ще успее ли Сава отново да запази баланса в условията на покачващи се градуси?

Другото чакано завръщане е "Игри на волята". В предишното издание екзотичната танцьорка Марешка се поколеба да подкрепи Конституцията на племето и беше смъмрена. Ще спечели ли отново благоразположението на мнозинството и какви игри на своята Воля ще покаже Марешки - ето една от причините да следим внимателно.

"Когато има хора, които не са се хранили, маските падат" - споделя водещият на формата. Ей, така и не се нахраниха някои хора значи.

Вторник

Има раздвижвания и около проекта на Слави. Чувам, че телевизията вече щяла да е платена. Посланието очевидно е схванато погрешно от видинската координаторка в екипа Росица Кирова, която приема офертата на Борисов да я повози. Незабавно е отстранена от позицията й, но тя и без това беше неясна. Стават грешки, казах ви. То дори името й известно време беше анонсирано като "Кирилова". Все тая. Кирова или Кирилова, Роси трябваше да знае, че по-добре боса по асфалта, отколкото в джипката на асфалтьора.

Лично аз съм за оставка на всички в "Откраднат живот". Стига толкова сте крали! Не остана живот за живеене вече. А и хората са достатъчно изнервени от болници. Забелязвате ли как у нас изкуството винаги се опитва да имитира живота, никога обратното? Затова и няма сериали за театър, ако ме разбирате.

Сряда

Не знам как си представяте Великото народно събрание, но според мен са длъжни поне да му спастрят по-хубав декор от тоя на Новото народно събрание.

Излишно беше преустройството. Бивша проститутка, бивша мутра и бивш партиен дом няма. Карма не се ребрандира. Трябваше само да му боядисат звездата отгоре в европейско жълто и ето ни рестарт. Първото голямо разочарование в новите формати. И все пак държа да похваля костюмчето на Караянчева. Отива си с тапицерията на столовете. Тя винаги е умеела да се слива чудесно с мебели.

В същото време отвън бушува Велико народно въстание. Всички са много разлютени. Полицаи от цялата страна са изоставили за малко битовата престъпност и бдят над институционалната. Новоизпечени жълтопаветници изкъртват блокчета столична гордост с подмолна цел.

Веднага ги върнете, пейзани, докато Борисов не е отпуснал лично няколко милиона за ремонта им. Не позволявайте протестът пак да се фокусира в настилката. Вдигнете очи! Ако не ви люти прекалено от спрея.

Четвъртък

Нощес не се спа. Униформените се посъбудиха надвечер, агитките - и те се ободриха и оформиха. Дорде мигнеш и стана мелето на младите и татуираните. Тъпото е, че покрай сухото изгоря и суровото. Като съзнавам, че колко сухо на кого точно е дадено в тая суматоха скоро няма да стане ясно.

Но така де, Велико народно въстание без Велико полицейско старание е твърде обикновена самозаблуда, дори за тия, дето вечно само се правят на ударени.

Кратка пауза и продължаваме. На полувремето следва разбор. Какви грешки се допуснаха в защита, съгласувано ли действаха нападателите и прочее тактически анализи от техническите щабове. Уви, противинкът пак ни излъга накрая: 0-1. Шансовете обаче остават. Тази вечер агитки няма. Нито на протеста, нито на стадиона срещу Ирландия.

Вие лично сблъсъка по телевизията ли го гледахте или не ви интересува вече тая игра?

Петък

Марешки чистосърдечно признава, че е подписал Конституцията, без да я е чел. Но той просто не е по четенето. Изпълнява поръчки без да се вглъбява в рецептата. Такава му е политиката на бизнеса. Прогресивната общественост настоява за бойкот на обектите му, сякаш довчера от него са си пазарували, фатално заблудени колко пари чини в действителност.

В същото време НАП прави проверка на "Хиполенд", защото собственикът е против властта. Следва нов призив, този път за масово пазаруване от веригата. Нека се прави обоснована разлика между добри и лоши бизнеси; не като прокуратурата.

С тези икономически рестрикции протестиращите най-после взеха да проявяват малко десен характер. Лично аз си признавам, че бензин и лекарства винаги съм зареждал от "Хиполенд", не от Марешки. Но това е само защото съм оставил детето в мен да ме управлява. Път на младите! Ако стане инфекция, ще го вкарам в една от новите стаи за изолация на МОН и готово.

Събота

Лъжа ли се, или има някаква промяна във формата на фейсбук? Вашият по нов начин ли изглежда? Моят тотално се смени. Сега в него има само омраза.

Бойки статуси, гневен патос и снимки на чегнета с татуси. Чудя се като победим мутрите и мафията, как ще я караме заедно с тия, които не бяха до нас в борбата. Слугите и съглашенците, враговете на народа. Съд и затвор и за тях, предлагам. Който не вярва в демокрацията ще бъде превъзпитан да я почита.

А помните ли как викахме, че пандемията щяла да ни направи по-добри хора. Още тогава знаех, че това са глупости; ама вие бяхте твърде стресирани и затова е сега тая свръхкомпенсация.

Втори живот живеем, барем за него да се погрижим. Иначе утре е денят на Съединението. Спокойно, почивен е. Всеки да тъжи по невъзможното ни единство самостоятелно. И да обвини другите за по-сигурно.

 

Драго Симеонов

Станете почитател на Класа