Доц. Стойчев: Очаквам догодина коалиция между "Демократична България" и БСП, подкрепена от Слави

"Ще имаме все по-фрагментирани парламенти. Трябва да свикнем на избори на всеки две години, както и на повече безпринципни коалиции. Очаквам догодина да видя правителство на малцинството- коалиция между "Демократична България" и БСП, подкрепена от Слави Трифонов, защото всички ще се съюзят срещу ГЕРБ". Това каза политологът доц. Стойчо Стойчев по Би Ти Ви.

Той припомни, че премиерът Борисов е направил заявка, че ще се оттегли и ще се занимава само с партията си. "Той направи много за България, трудно можем да кажем с лека ръка, че нищо не е било. Грешката на Борисов беше в пренебрежителното му отношение към враговете му", обясни политологът.

Според него в Деня на Съединението на никого не му е до празник. "Разделението е толкова голямо, че сме се докарали до невъзможност да живеем заедно. Много дълъг път ще трябва да извървим, за да нормализираме отношението си. Живеем в нов Вавилон", каза още той. 

По думите му няма революционна обстановка в страната. 

"В България най-движещата енергия е омразата. За излагане винаги има време и пространство в България", добави доц. Стойчев.

"Много се спекулира с това, което стана при "Ситняково". Оказах се там, защото колоната там ни изведе. Нямаше опция да обърна без да създам предпоставка за ПТП. В един момент момчета дойдоха към мен, други ме разпознаха и почнаха да крещят. Аз съм политолог на всички политици, с всички съм еднакво добронамерен, защото те са полето, което аз изследвам. Дойде полицая и ми каза да обърна и като почнах да давам назад с колата, две момчета почнаха да ритат колата. Впоследствие акцията при психиатричната болница беше пърформанс от моя страна", обобщи политологът.

Станете почитател на Класа